Annelerin Hünerli Ellerinden Çıkan Ürünler Kazanca Dönüşüyor

Annelerin Hünerli Ellerinden Çıkan Ürünler Kazanca Dönüşüyor

BaşkanÖzer: El Emeği Ürünlerimiz Türkiye Pazarına Açılacak

Esenyurt Belediyesinin el sanatları kursunda eğitim alankadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler “Anneler Günü Sergisi” ilegörücüye çıktı. Serginin açılışını yapan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, üretilen ürünlerin Sultanahmet’te bulunan dükkânlarda satılmasıiçin İBB ile ortak çalışma yapacaklarını söyleyerek, “Önce İstanbul sonraTürkiye pazarına açılacağız” dedi.

Kadınların hayata daha aktif bir şekilde katılarak ekonomiközgürlüklerini kazanmaları için çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediyesi,bir sergi düzenledi. Esenyurt Marmara Park AVM’de düzenlenen Anneler GünüSergisi’nde, belediye bünyesinde el sanatları kursunda eğitim alan kadın kursiyerlerinel emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Serginin açılışını yapan EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kadınların toplumdaki yerinin öneminedikkati çekerek bu tür çalışmaların devam edeceğini ve her daim kadınlaradestek olacaklarını söyledi. Atık kâğıt çanta, örgü çanta, takı tasarım, gravür(oyma baskı), ahşap boyama, amigurumi (örgü bebek), mefruşat, tokat baskı,seramik, hazır giyim, halı dokuma, panç, katı’ sanatı gibi alanlardahünerlerini konuşturan güçlü kadınların sergisine ilgi yoğundu.

“KadınlarınHer Zaman Yanında Olacağız”

Kadınların çalışma hayatına katılarak ekonomik özgürlüklerinikazanabilmeleri için ilçedeki kreş sayısını artıracaklarını vurgulayan BaşkanÖzer, “İyi ki varsınız, Anneler Günü’nüz kutlu olsun. ‘Cennet annelerinayaklarının altındadır’ sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir. Aslında sadecebir gün değil her gün, her saat, her saniye annelerimizi ansak yeridir,emeklerini ödeyemeyiz... Kadın fedakârdır, yüreklidir, diğerkâmdır. Hepimizinilk mimarı annedir. Bir toplumun iyi ya da kötü olması, ileri ya da gerigitmesinin en büyük sebeplerinden birisi de kadınlardır. Bu yüzden kadınlarkırmızı çizgimizdir. Kadınların hayatın içinde olması için elimizden geleniyapacağız. Bunlardan bir tanesi buradaki çalışma. Kadınlarımız el emeği göznuruyla oluşturdukları bu değerli ürünleri bugün burada sergiliyorlar. Bu türetkinliklerimiz artarak devam edecek. Esenyurt Belediyesi olarak kadınlarınyanında olacağız” ifadelerini kullanarak, Esenyurtlu kadınların ürettiği ürünleriSultanahmet’te bulunan dükkânlarda satabilmeleri için İBB ile ortak bir çalışmayapacaklarını ve önce İstanbul’a ardından Türkiye pazarına açılacaklarını söyledi.

“Bunlar Bizim İçin Katma Değer”

Belediyenin kurslarında eğitim alan Kursiyer Dilek Alpan yakma sanatıylayaptığı “Hitit Kızı” eserinin özelliklerini anlatarak, “Yakma sanatıyla 3yıldır ilgileniyorum. Bu benim ikinci eserim. Çok heyecanlıyım. Yaptıklarımızıtanıtabilmek, karşımızdaki insanların fikirlerini almak, onları kursumuza davetetmek çok güzel bir duygu. Ben yapabiliyorsam herkes yapabilir. Belediyemizbize bu imkânları ücretsiz sunuyor. Buyurun, gelin hepiniz faydalanın. Ürünlerimizsatışa da yönelik. Ayrıca bunlar bizim için katma değer. Kadınlar evdedurmasınlar kurslara gelsinler. Dolu olsun sınıflarımız” ifadelerini kullandı.

“Burada Sanatın Her Dalı Var”

Kursiyer Eser Hacıoğlu ise şöyle konuştu: “Esenyurt Belediyesinebize bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Burada ürünlerimizinsergileniyor olması çok büyük bir gurur. Bunlar güzel şeyler. Kadınlarımızkendilerini eve kapatmasınlar. Burada sanatın her dalı var. Bu fırsatlarıdeğerlendirsinler.”


br4ocresxyva10q9ghmcebup.jpg

kpnwdbh1qa5ctxhew2zstu3y.jpg

07kg5zsbejqqjtffdcphmwxx.jpg

kze5mdoqvc6I1bszsuwrrgpc.jpg

szdjdlpegwmhi3ye8ugqkr9a.jpg

pnum2cv3jypgryz0odxelo4z.jpg

lx6k1zfr2mlia87dnjfgchcv.jpg

jInadwtdl4f9sjg37uo0b2pe.jpg

lht7f5rc3myuzvIjngtmrpb9.jpg

vds0ljgzq6ec9kbksyrpy8rm.jpg

nctu6y8h4a5lhqa2xwuktvlo.jpg

yrfxohktvecw5vauy4frtzId.jpg

rgambmu28yhn7fz3yqethijw.jpg

3d6fms7tyckpw4ll5h9oucgr.jpg

wIvx903gjk21yh6pvksewn5h.jpg

jyxea3n87tgvhou6fpl2mhok.jpg

wetIycrmywvvn53mk9intxxp.jpg

ognbseIynhwldqt8vhi7dpwk.jpg

htnfkrdovf4hbwsdavypq16o.jpg

nhnIl3ul56zfrdpayrckvubq.jpg

oz9xc1ihIfymxvgsewlkzgtb.jpg

5dkdz1pufztsrue9yvxhmomw.jpg

l8rl4aeunw1jfkhckpjsyfep.jpg

hn5vmletongrazsoud8wyblp.jpg

w97tknwclp5cxxtu2zm4fei3.jpg

znslim852vzkwr3yvydIcewf.jpg

5ldu2xongwwfk19spbfydnm7.jpg

pzyehgma8lrfennqs6masduj.jpg

zdamlthx5rzpnij9bdhefqov.jpg

p62qhufwauhxvficIj8snzgy.jpg

ly67w4oohI5ruzpk3encuw1a.jpg

7xytksei46pwufIcrqbjt5cb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.