BAYRAMPAŞA FESLEĞEN KOKUYOR

BAYRAMPAŞA FESLEĞEN KOKUYOR

Bayrampaşa Belediyesi’nin ‘Fesleğenli Bahar Etkinliği’ tüm hızıyla sürüyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner; eşi Melahat Aydıner ve AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız ile birlikte vatandaşlara fesleğen hediye etmeye devam etti.

Bayrampaşa Belediyesi’nin 'Fesleğenli Bahar Etkinliği’; Yıldırım, Terazidere, Orta Mahalle, Kartaltepe, Altıntepsi, Cevatpaşa, İsmetpaşa, Vatan ve Muratpaşa  Mahallesi’nin ardından Yenidoğan Mahallesi ile devam etti. Belediye Başkanı Atila Aydıner, eşi Melahat Aydıner ve AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Yıldız ile birlikte Yenidoğan Mahallesi'nde  vatandaşlara yine binlerce fesleğen hediye etti.

Vatandaşların ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Atila Aydıner, fesleğen hediye ettiği herkesle tek tek ilgilendi.
Zaman zaman vatandaşlara seslenen Başkan Aydıner, “Bütün renkleriyle tabiatın güzelliklerini hatırlatmak ve halkımızın bahar sevincine ortak olmak için vatandaşlarımıza fesleğen hediye ediyoruz” dedi.
Fesleğenin baharı simgelediği ve ferahlatıcı özelliği olduğu biliniyor. Fesleğen aynı zamanda haşarat kovucu olarak da kullanılıyor.
Fesleğenin Faydaları
Hoş kokulu bir çiçek olarak evleri süsleyen fesleğen, aynı zamanda da mutfakta yemeklere lezzet katan bir bitkidir.
Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji verir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlar ile saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır.
Fesleğen Nasıl Kullanılır?
Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalara ve salatalara koku ve lezzet vermesi için de katılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.