Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç İle Haşereyle Mücadele Ediyor

Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç İle Haşereyle Mücadele Ediyor

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi ekipleri insan sağlığını tehdit eden sivrisinek,hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibi haşerelerin kontrol altına alınmasıiçin yıl boyunca çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.

Bubağlamda özellikle bina bodrumlarındaki hidrofor çukurları, inşaat sahalarındakisu birikebilecek asansör boşlukları ve sığınaklar, foseptikler, yağmur suyu vekanalizasyon sistemleri, rögarlar, dereler gibi yerleşim yerlerindeki kritiknoktalarda düzenli olarak ilaçlama yapılıyor.

Bubölgelerde kullanılan ilaçlar, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürünler olup,hem kapalı hem de açık alanlarda etkin bir şekilde kullanılabiliyor.

 

Parklar,gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları gibi haşere üremesine neden olanalanlara müdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor. Ayrıca içinde yağmursuyu birikebilecek kullanılmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinekgelişiminin önüne geçilmesinin yanı sıra, geri dönüşüme gönderilerek çevrekirliliği de önlenmiş oluyor. İl genelindeki derelerde yapılan temizlik ve yolverme çalışmaları ile suyun durgunlaşması engellenerek sivrisineklerin gelişmeortamı haline gelmesi önleniyor.

 

Depremdenetkilenen bölgelerde ve yıkım süreci devam eden binaların olduğu alanlarda iseözellikle sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlık verilerek, rögarlar,foseptik çukurları, yüzme havuzları ve atık depolama alanları gibi kritiknoktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor.

 

Günün 24saati, 450 personel ve 100 ilaçlama aracı ile yapılan çalışmalar, Adana BüyükşehirBelediyesi'nin vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için gece gündüz demedensürdürdüğü çabaların bir parçası.

 

jjpvau9aqodfg4nh1u8wizol.jpg

iwlcrus0hdjaa1zbIofk9qzb.jpg

jhpooyn4gdxuv7061cffm2xy.jpg

fjl5amaqibeux3t4gkrxspdy.jpg

Irjohcu60oynprdelzpwmtkf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.