Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu’nda kazanan Bold Sea Rover oldu

Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu’nda kazanan Bold Sea Rover oldu

8 atın katıldığı koşuda ikincilik Cheeky Son isimli safkanın olurken, Azmin Zaferi üçüncü, Altınsima dördüncü, Raks Star da beşinci sırada yer aldı. Farklar ise Burun - 1 Boy - 1/2 Boy - Baş şeklinde oluştu.

Koşu sonrası düzenlenen törende, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, kazanan atın sahibi Ali Serkan Demli’ye ödülünü takdim etti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi II. Başkanı Taner Canbulut, safkanın antrenörü adına Ali Serkan Demli’ye plaket takdim etti.

Kulübümüz Genel Müdür Yardımcısı Murat Kuluöztürk, kazanan safkanın jokeyi Fatih Rüstem Bebek’e plaketini takdim etti.

Törene Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık da katıldı.

 

Dünya Veteriner Hekimler Günü

Veteriner hekimler, hayvan sağlığını korumak ve hayvan refahını sağlamak için yaptıkları çalışmaların yanı sıra, halk sağlığını korumak adına hayvanlardan insanlara geçebilen 200'den fazla enfeksiyon hastalığıyla mücadele ederek, insan sağlığını korumaya yönelik önlemler almakta ve hayvansal gıdaların güvenilirliğini sağlamaktadır. Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) tarafından 2000 yılında, Nisan ayının son Cumartesi günü "Veteriner Hekimler Günü" olarak ilan edilmiştir. Bu özel gün, ülkemizde de ilk olarak 28 Nisan 2001'de Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin düzenlediği organizasyon ile kutlanmıştır. Her yıl düzenlenen çeşitli etkinliklerle günün anlam ve önemi vurgulanmakta, veteriner hizmetleri ve bu hizmetlerin önemi konusunda kamuoyu bilgilendirilmektedir.

az6yqh5lpzsmcxcjg7sennkl.jpg

pl75qsshgj8vubpazeuioyrg.jpg

kg4vtbl10hjwpk9wIuhix2ya.jpg

kh3qwoyxpfmafzsvecItenov.jpg

wpzjspqagfh1oxcy0lk9bavt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.