Fethi Atan Koşusu'nda birinciliğe Koca Seyid uzandı

Fethi Atan Koşusu'nda birinciliğe Koca Seyid uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Fethi Atan Koşusu'nu (KV-8); Abdullah Gündoğan tarafından yetiştirilen, Mehmet Çavuş'un sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Hayri Yıldırım'ın üstlendiği 7 yaşındaki doru erkek safkan Koca Seyid (Smart Robin - Red Bird / Fantastic Fellow) jokeyi Ali Yıldız ile kazandı.

4 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Jefe De Jefes elde ederken, Cool Star üçüncü ve Jawinger isimli safkan da dördüncü oldu.

Koşunun galibi Koca Seyid için bitiriş derecesi  2.12.18 olurken, farklar Boyun - 3 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Mehmet Çavuş'a kupasını, merhum Fethi Atan'ın yeğeni Fethi Atan verdi.



Törene, Genel Saymanımız Adil Mert Kaya ile davetliler de katıldı.
 

Fethi Atan

1935 yılında Kocaeli'nde doğan Fethi Atan, 1951 yılında ticaret hayatına atıldı. 1955 yılında Atan Kardeşler Otobüs İşletmesi A.Ş.'yi kurdu. Uzun yıllar bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü. Genç yaşlardan itibaren atçılıkla da ilgilenen Atan, Kocaeli'nin Ketence ilçesinde bulunan harasında at yetiştiriciliği yaptı. 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1982 -1983 yıllarında Muhasip Üye, 1986 yılında ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2010 yılında aramızdan ayrılan Fethi Atan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.



 

38a9xzthluvnqwehwvkgeyjr.jpg

bqxlhzzumpb3unkps0fijct1.jpg

ykw40udfkmrzv7x1s9pvw5nm.jpg

dka1jygp2twshm4drqzfjfex.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.