Kilyos çarşısının trafiğe kapatılması isteniyor

Kilyos çarşısının trafiğe kapatılması isteniyor

Sarıyer’in yaz gelince nüfusu ve ziyaretçisi büyük artış gösteren Karadeniz kıyısındaki mahallesi Kilyos’un çarşı olarak bilinen sokağının araç trafiğine kapatılması isteniyor.

Kilyos meydanından plajlar kısmına kadar devam eden sokakta bulunan lokanta, kafe, büfe, fırın gibi gıda maddesi satışı yapan işletmelerin birçoğunun kaldırıma masa koyduğu, ayrıca döner, balık, kebap ve benzeri yiyeceklerin  pişirildiği tezgahların da açıkta bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Bu sokağın araç trafiğine kapatılması gıda hijyeni bakımından çok iyi olur. Çünkü araçlar hareket halindeyken havalanan toz içinde bulunan kedi-köpek kılları ve diğer birçok atık madde yiyecek maddeler üzerine geliyor. Masaların ve mas üzerindeki kullanım aletleri tozla kaplanıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir” dediler.


Plajlar kısmına ve buradaki balık restaurantlarına araçlarıyla gitmek isteyenler için  alternatif bir yol bulunduğunu belirten vatandaşlar, Sarıyer Belediyesi’nden bu konuda Kilyos’ta bir düzenleme yapmasını beklediklerini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.