Pendik'te Silahlı Soygun

Pendik'te Silahlı Soygun

Pendik Velibaba Mahallesi Yakacık Caddesi üzerinde bulunan kuyumcuya sabah saatlerinde gelen silahlı ve maskeli 4 kişi, ortalığı savaş alanına çevirdikten sonra yüklü miktarda altını alarak kayıplara karıştı.

"MUTLUYUZ" YAZILI SÖZDE GELİN ARABASIYLA

Edinilen bilgiye göre soyguncular gözüne kestirdikleri kuyumcunun önüne plakaları "mutluyuz" kartonla kapalı olan beyaz renkli bir otomobille geldi.

HEPSİ SİLAHLI VE MASKELİ 4 KİŞİ

Silahlı ve maskeli 4 kişi, esnafın ve çevrede bulunanların olaya müdahale etmesini engellemek, onları korkutmak için otomobilden iner inmez pompalı tüfeklerle ateş etmeye başladı. Bu sırada ortalık savaş alanı gibiydi ancak bu sırada yaralanan kimse olmadı. 



YÜKLÜ MİKTARDA ALTIN ALDILAR

Bu şekilde kuyumcuya giren soyguncular, yanlarında getirdikleri torbaya doldurabildikleri kadar altını doldurdu ve olay yerinden uzaklaştı. Soygun sırasında kuyumcunun kendi silahıyla karşılık vermeye çalıştığı, ancak soyguncuların açtıkları ateş sırasında yaralandığı için bunu gerçekleştiremediği öğrenildi.

KAÇIŞLARI CEP TELEFONU KAMERASINDA

Soyguncuların geldikleri araçla kaçışları olay tanık olan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde esnaf ve çevredekilerin kaçışları, bir kadının "plakayı alın" diye seslenişi duyuluyor.




İLGİNÇ TESADÜF

Öte yandan aynı kuyumcuda 2 yıl önce "Akasya Durağı" isimli televizyon dizisi için bir soygun sahnesinin çekildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.