22 Mayıs 2012 Salı

İlaca ikinci indirim!

SGK’nın ilaç iskontolarını artırdığı 5 Kasım’dan sonra önceki akşam, ilaç fiyatları, bu sefer Bakanlar Kurulu kararı ile tekrar düşürüldü.

12 Kasım 2011 Cumartesi 07:17
İlaca ikinci indirim!

Genel Sekreteri Turgut Tokgöz, bir haftada yapılan iki indirim nedeniyle sektörün yara aldığını belirterek, “İlaç endüstrisi isteniyor mu istenmiyor mu? Bizim bu indirimlerden anladığımız; istenmiyor” diye konuştu. Bir taraftan kur artarken ilaç sektöründe kurların sabit kaldığını anlatan Tokgöz, Avrupa’da yaşanan krizde düşen referans fiyatları nedeniyle, sektörde gizli fiyat düşüşünün de yaşandığını belirtti.

‘KUR FARKI YÜZDE 25’
Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Genel Sekreteri Alp Sevindik de ithalat nedeniyle oluşan kur farkının fiyatlara yüzde 25 olarak yansıdığını anlatarak, şunları söyledi: “Uzun zamandır hem SGK ile hem de Sağlık Bakanlığı’yla görüşmelerimiz sürüyor. Şu anda bizde geçerli olan kur, 2009 yılından kalma; yani SGK’ya ilaç satışında Euro’yu 1.95’e sabitlemiş durumdayız. Daha bunu düzeltmeye çalışıp fiyat artışı beklerken indirimler tüm sektörde şaşkınlık yarattı.”

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, uygulamayla 2010- 2011 yıllarındaki bütçe aşımının engelleneceğini söyledi.

GAZETE HABERTURK

Haber Kaynağı : Haberturk.com

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Kağıthane belediyesi çalışıyor mu?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    KARİKATÜR

    ARŞİV

    istanbulses videoları Dailymotion'da