22 Mayıs 2012 Salı

Reflüye ameliyatsız çözüm

Reflüye ameliyatsız çözüm

26 Ocak 2012 Perşembe 22:28
Reflüye ameliyatsız çözüm

Reflünün kilo artışı ve yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak toplumda hızla arttığına dikkati çeken T.C. Bezm-i Alem Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şentürk eskiden genel cerrahlar tarafından yapılan reflü operasyonlarının artık endoluminal yöntemle ağızdan ameliyatsız, neştersiz, kansız olarak yapılabildiğini açıkladı. Yöntemin dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı uygulamaya başladığını vurgulayan Şentürk, şu ana kadar 11 hastayı tedavi ettiklerini kaydetti.

Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre 5 yetişkinden birinde rastlanan, en yaygın yemek, mide borusu hastalığı olarak tıp literatürüne geçen ve gece yatarken ağzımıza gelen acı su, mide ekşimeleri, mide yanmaları ile hayatımızı kabusa çeviren reflü’den kurtulmak artık çok kolay. Dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı uygulanmaya başlanan SRS Endoskop yöntemiyle kansız, neştersiz, ameliyatsız bir şekilde hasta sağlığına kavuşuyor.

Anahtar Kelimeler: Reflüye, Ameliyatsız, çözüm

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Kağıthane belediyesi çalışıyor mu?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    KARİKATÜR

    ARŞİV

    istanbulses videoları Dailymotion'da