SARIYERLİ ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ FİDE DAĞITILDI

SARIYERLİ ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ FİDE DAĞITILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilerin üretim girdi maliyetlerini azaltmak ve tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ücretsiz fide desteği devam ediyor. Gümüşdere Mahallesi’nde düzenlenen fide dağıtım töreninde domatesten bibere, patlıcandan karpuza 12 yazlık fidenin dağıtımı gerçekleşti. İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına Gümüşdere ve Kısırkaya Mahallesi’nde geçimini topraktan kazanan çiftçilere fide dağıtımı yapan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, “Halkın yanında olmak ayrı bir şey, olur gibi görünmek ayrı bir şey” dedi.

Ülke ekonomisinin geldiği noktada beli bükülen ve toprağını terk etmek zorunda kalan çiftçilere destek olmak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında başlatılan ücretsiz fide desteği devam ediyor. Kısırkaya ve Gümüşdere Mahallesi’nde yaşayan çiftçilerin hazır bulunduğu yazlık fide dağıtım törenine İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Atalık, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, Sarıyer Ziraat Odası Başkanı Bilgin Çakıroğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, Sarıyer Belediyesi meclis üyeleri ve Gümüşdere Muhtarı Günay Yazıcı katıldı. Domatesten sivri bibere, patlıcandan salatalığa kadar birçok fidenin dağıtıldığı programda konuşma yapan Sarıyer Ziraat Odası Başkanı Bilgin Çakıroğlu ve Gümüşdere Muhtarı Yazıcı, sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulunarak her zaman çiftçinin yanında olan ve desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE, YARIN DA HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Gümüşdere ve Kısırkaya’da 78 çiftçiye 165 bin fide dağıtımı yapılacağını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Aksu, “Sayın Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında göreve geldiğinde çocuklara süt dağıtacağız dedi, güldüler. Çiftçilerimize fide dağıtacağız dedi, burası İstanbul hayal peşinde koşuyorsunuz dediler. Yetmedi bizim yaptıklarımızı yapmaya çalışanlar oldu ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bir göründüler, bir daha da görünmediler. Buradaki mesele şudur. Gerçekten halkın yanında olmak ayrı bir şey; olur gibi gözükmek ayrı bir şey. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da halkımızın yanında olacağız. Burada 78 çiftçimize 165 bin fide dağıtacağız. Bugüne kadar dağıttığımız fidelerden güzel mahsuller aldık. Halktan aldığımızı yine halka veriyoruz. Hayatın her alanında halkımızın yanında olacağız” dedi.

60 MİLYONA ULAŞAN FİDE DESTEĞİNDE BULUNDUK

Verilen tarımsal desteğin İBB tarihinde bir ilk olarak tarihe geçtiğinin altını çizen İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Atalık, “2019 yılında göreve geldiğinde çiftçilerimize destek sözü vererek “Yeter ki üretsinler” sözleriyle bizim önümüzü açan ve güzel işlere imza atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Verdiğimiz tüm tarımsal hizmetler İBB tarihinde bir ilk olarak tarihe geçti. Çünkü toprağımı terk ettim diyen birçok çiftçimiz geri döndü. Terk etmek üzere olan birçok çiftçimiz sizinle birlikte toprağıma bağlı kaldım dedi. Ziraat mühendisi olarak, tarım alanında mücadele eden biri olarak bu sözler beni çok mutlu etti. İstanbul’un 15 ilçesinde, 218 mahallesinde, 2879 çiftçimize yaklaşık 7 milyon yazlık fidesinin dağıtımına İstanbul’un sera cenneti olan Gümüşdere’den başlatıyoruz. Bugüne kadar 60 milyona ulaşan fide desteğinde bulunduk” şeklinde konuştu.

vsmelpwyItcbkpm40f8u9hio.jpg

qjz9pd7amvygat2ixtjmk5h6.jpg

hvgzj6nrwqqfpdzampox2a50.jpg

qy3oo07c6pjdmjuqnxhb4nwm.jpg

ecyr93jagoh62rdmmyd0zew5.jpg

rzdshy2Ijaawqcovb8ie06tk.jpg

ql3pI4zyesy5pvh2wchqfotd.jpg

iv36uskvzmI4gxeyxw1dg2cs.jpg

gsriadpmtybkx6pk1o3g5ncu.jpg

e3t7qrhynkllnh92Izbomusg.jpg

vznzlgsaowmuo4hdncesfk08.jpg

yvvzpjcdgnnuo23rwawhemgq.jpg

auIgbk9fszymrhe7d5fqnxco.jpg

lmmi3c2cbq0va8uutsgkdyzp.jpg

luizbqmov0ru5rk91hdvejzo.jpg

0gnlrdetm91dnskaI5zejxgu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.