ÇALIK, HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI

ÇALIK, HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI

56. Ulusal, 30. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde başladı. 18 ..

56. Ulusal, 30. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde başladı. 18 Ağustos'a kadar devam edecek anma törenlerinin ilk gününe Beylikdüzü Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Bugün burada çok kıymetli bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikler milli ve manevi değerlerimizi çok daha yoğun bir şekilde yaşamamıza olanak sağlıyor." dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Nevşehir Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen 56. Ulusal, 30. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat etkinliklerine katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının da katılımıyla gerçekleşen anma etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren, törene katılan çok sayıda kişi Hacı Bektaş Veli türbesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu: "Hacı Bektaş Veli'yi Gören İnsan Adaletten Sapmamalı"

Alevi ve Bektaşiler için bir ibadet yeri olan ilçeyi gün boyu gezen Başkan Mehmet Murat Çalık, Hacı Bektaş Veli'nin türbesinin bulunduğu, 1964 yılında müzeye çevrilen Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı'nı da ziyaret etti. Etkinlikler kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hacı Bektaş Veli'yi gören insan dirlikte yarışmalı, haksızlığa karşı direnmeli, adaletten sapmamalı ve hiçbir zaman umutsuzluğa düşmemelidir" ifadelerini kullandı.

Çalık: "Bilimin Işığında Gelecek Nesillere Güzel Bir Gelecek Sunmak Bizlerin Asli Görevi"

Başkan Çalık ise "İlimin ışığında gidilmeyen yolun sonu karanlıktır, iri olalım diri olalım" sözleriyle birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Hacı Bektaş Veli'nin Anadolu'nun önemli erenlerinden biri olduğunu kaydederek, "Bugün burada çok kıymetli bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikler milli ve manevi değerlerimizi çok daha yoğun bir şekilde yaşamamıza olanak sağlıyor. Bilimin ışığında gelecek nesillere çok daha güzel bir gelecek sunmak bizlerin asli görevi." şeklinde konuştu.


Kaynak: Beylikdüzü Belediyesi












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.