2020'nin En Büyük Teknoloji Trendi

2020'nin En Büyük Teknoloji Trendi

Yapay zeka teknolojisi günümüzün en dönüştürücü teknolojik gelişmelerin ilk sıralamalarında yer almaktadır.

Birçok firma araştırmacı yapay zeka üzerine daha fazla çalışmaya başlamıştır. Firmalar ticari faaliyetlerini geliştirmek ya da daha da üretmek için AI teknolojilerinden yararlanarak hale gelmiştir. Günümüzde Amazon ya da Google gibi firmalar Al teknolojisi ürünleri kullanmaktadır. 2020 senesinde yapay zeka teknolojilerinin hayatımıza daha hızlı bir şekilde girmesi beklenmektedir. Yapay zeka teknolojisi 2020’nin en büyük teknoloji trendi daha özel görevler ve daha da özelleşmiş davranışlar içeren hizmetler ile karşımıza çıkacak. 5G teknolojisi ise 2019 senesinde kullanılmaya başlansa da 5 nesil mobil veri ağı süper hızlı indirme ve yükleme hizmetinin yanı sıra daha kararlı bir hizmet sunmaktadır. Günümüzde sadece Büyük şehirlerde kullanılsa da 2020 senesi içerisinde 5G oldukça fazla yaygınlaşacak.

Otonom Sürüş

2020 senesinde de Otonom sürüş  ile seyahat etmek ya da bu araçlar trafikte görmek beklenmesi de bu alandaki çalışmalar önümüzdeki senelerde önemli ölçüde artacaktır. 2020'de daha gelişmiş otomatik frenleme şerit değiştirme gibi otonom sürüş detaylarını görmek mümkündür. Bunun yanı sıra güvenlik ve eğlence işlevlerinde doğrudan sürücüye bağlı olmayan araç içi sistemler ile karşılaşmak mümkündür.  Otonom sürüş kişisel araçlar ile sınırlı olmamaktadır. Kamyon taşımacılığı ve nakliye sistemleri de daha özerk hale  gelebilmektedir. Fakat otonom araçların yollara çıkması için bazı yasalarında yürürlüğe girmesi gerekmektedir.

İleri Bilgisayar Gelişimi

Tıp alanındaki gelişmeler günümüzdeki gibi görülmemiş oranda artmaya başladı. Akıllı kol gibi cihazlar kullanıcılardan veriler toplayarak henüz gerçekleşmemiş hastalıkları daha önce tespit ederek sahibine uyarabilecek. Tedavi konusunda ise kişiselleştirilmiş daha fazla uygulamayı önümüzdeki seneler içerisinde görmek mümkün haldedir. Bunun yanı sıra İleri bilgisayar gelişimi bilgisayar görüşüyor kameraya da sensörler aracılığıyla toplanan görsel görüntülerden ögeleri yerleri nesneleri ya da insanları tanımaya bilen teknolojilere verilen isim olmaktadır. Akıllı telefonların yüz tanıma sistemleri ve Google'ın görsel araması bu sayede çalışan teknolojilerdir. 2020 senesi içerisinde bilgisayar görüşü teknolojisi daha fazla araç ve cihaz üzerinde kullanılmaya başlanacaktır. Otonom otomobillerin tehlikeleri fark etmesi ya da etrafında dolaşması için bu teknolojiler kullanılacaktır.

Genişletilmiş Gerçeklik

Genel olarak sanal arttırılmış ve karma gerçeklik çalışmaları tamamını kapsayan terime Genişletilmiş gerçeklik ismi verilmektedir. Sanal gerçeklik kendi setleri aracılığı ile bilgisayar tarafından yaratılmış bir dünyaya girilmesine olanak sağlar. Artırılmış gerçeklikle mobil cihazların ekranı ile dijital nesneleri görmeye imkan sağlar. Karma gerçeklik sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojisi beraber kullanılmaktadır. Geliştiriciler XR teknolojileri üzerinde daha fazla çalışma yürüttüğünde eğlence dünyası dışında bu teknolojilerin daha fazla günümüzde olması beklenmektedir. Bu teknoloji sayesinde mobil cihazların ekranı ile dijital nesneleri görmek mümkün hale gelecektir. 2020 senesinde tüm bu alternatifleri günümüzde kullanabilir hale gelmiş olunacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.