Aktris Diğer Bir Deyişle Oyuncu

Aktris Diğer Bir Deyişle Oyuncu

Herkesin hayalinde olan bir meslektir ünlü bir aktris ( oyuncu) olmak. Peki hayallerimizi süsleyen bu mesleği yapmak gerçekten de kolay mı? Bu meslekte de diğer mesleklerde olduğu gibi zor şartlar, koşullar var mıdır? Aktris olmak için neler yapmamız gere

Aktris (oyuncu), ses, jest ve mimiklerini kullanarak bir karakteri ya da olayı canlandırmaya çalışan kişilere denir. Bu kişiler sinemalarda, televizyon kanallarında, radyo ve benzeri yerlerde görev yapmaktadır.

Oyuncunun görevleri arasında neler bulunmaktadır?

Oyuncunun ilk görevi yani ilk işi oynadığı karakteri izleyenlere etkili bir şekilde canlandırmaya çalışmaktır. Oyuncuların verdiği ya da karşilayabildiği performansa göre görevleri değişmektedir. İş verenlerin oyunculardan beklediği görevlerden bazıları şöyledir:

  • Seyirci kitlesine göre seyirciyi eğlendirecek, bilgilendirebilecek sahne veya televizyon kanallarında konuşarak ya da jest ve mimik gibi vücut hareketleri ile oynadığı rolü yorumlayabilmek.
  • Metinleri ezberleyebilmek için ezber yönünün güçlü olması
  • Grupla birlikte iş birliği yapabiliyor olmak.
  • İş verenin ya da seyircinin yorumlarına dayanarak performansını arttırabiliyor olmak.
  • Görev aldığı karakterlerle ilgili röportajlarda bulunarak izleyici kitlesini arttırmayı amaçlamak.

Aktris nasıl olunur?

Oyuncu olmak isteyen kişiler öncelikle üniversiteler de bulunan drama ve oyunculuk, radyo sinema ve televizyon bölümlerinden lisans diploması alarak oyuncu olabilirler. Ayrıyetten konservatuarların oyunculuk bölümünden de eğitim alabilirler. Fakat konservatuvara girebilmek için özel yetenek sınavından her üniversite için ayrı olan bir puanı almanız gerekmektedir. Fakat oyunculuk eğitimi tek başına meslek için yeterli değildir. Kendinizi bu alanda geliştirmiş olmam sizin için daha önemlidir.

Cast Ajansının oyunculukla ilgisi nedir?

Cast Ajansı aktörler, oyuncular ve benzerinden oluşturulmuş olan topluluğunun ismidir. İhtiyaç olduğu takdirde bu ajansa üye olan aktörlerden belirli niteliklere sahip oyuncular talep edilmektedir. Oyunculuk mesleğini yapacak olan kişiler mutlaka bu cast ajansına üye olmalılardır. Çünkü yeni çekilecek olan dizilere ya da sinema filmlerine bu ve buna benzer ajanslar sayesinde oyuncu alınır.

İyi bir oyuncu ortalama olarak ne kadar bir gelir elde eder?

Aslında oyuncuların belirli bir maaşları bulunmamaktadır. Oyuncuların maaşlarını çoğunlukla deneyimleri, yetenekleri, popülerlik leri ve oynayacakları yerleri, konumları belirler. Maaşları çok değişken olmakla birlikte ünlü bir oyuncu ve mesleğe daha yeni başlamış bir oyuncu çok değişken ve aralarında çok fark bulunan bir gelir almaktadır. Örneğin çok ünlü bir oyuncunun aylık maaşı 50.000 TL ile 1 milyon TL arasında değişkenlik gösterirken mesleğine yeni başlamış bir oyuncunun maaşı ortalama olarak 1600 TL ile 5 bin TL arasında değişmektedir.

Bu meslekte başarılı olmanın ve meslekte yükselmenin koşulu tamamen size bağlıdır. Siz ne kadar kendinizi geliştirirseniz bu meslekte o kadar başarılı olursunuz ve iyi bir gelir elde edersiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.