Anestezi Teknikeri nedir?

Anestezi Teknikeri nedir?

Pek çok kişinin hayallerini süsleyen bir meslek olan anestezi teknikerliğinin sanıldığı kadar kolay bir meslek olmadığını söylemek ile başlayalım yazımıza isterseniz. Şimdi neresi zor diyenler olacaktır tabii ki de.

 Bunun nedeni ise anestezi tekniklerliğini “sadece iğne yapıyor o kadar “ şeklinde nitelendirmektir. Halbuki anestezi teknikerliği bundan ibaret değildir kesinlikle.

 O iğnenin içeriğinden karıştırılan maddelerin mikatarından doğru oranda karıştırılmasından hastaya doğru oranda verilmesinden ve de pek çok daha fazla aklıma gelmeyen faktörden sorumludur anestezi teknikerleri.

 Üstelik oldukça da risklidir. Düşünsenize siz bir hastasınız ve ameliyata gireceksin. Size anestezi yapmaya başladılar uyuyorsunuz buraya kadar hiç bir sorun yok evet ama daha sonra ameliyatınız yapıldı yine herhangi bir sorun yok peki sonra ameliyatınız bitti ve size normal odaya aldılar 2 gün sonra uyanmanız gerekiyordu ama siz 2 gün olmasına rağmen uyanmadınız.

 Beki aylar belki yıllar sonra uyanacaksınız  ya da belki de hiç uyanamayacak bitkisel hayata geçeceksiniz peki neden ? Çünkü size anestezi yapan anestezi teknikeri işini ciddiye almadı ve yahutta kafası dalgındı ve bir hata yaptı sonuç itibari ile size fazla doz Verdi ya da dozun içeriğini ayarlarken bir hata yaptı.  Ve bunun sonucunda size hasar verdi.

Pek çoğunuzun oh kebap iş çok kolay diye tercih ettiği anestezi tenikerleri yüzünden yılda kaç kişi komalık oluyor biliyor musunuz? İşini iyi yapanları tabii ki de bura da tenzih ediyoruz. Ama mesleğinin yüz karası bir çok insan var ve neyazık ki bunların sayısı her gün artarak çoğalıyor. Bunun için bilinçlendirme amaçlı bu içerik sizler için yazıldı. işinizi iyi yapın ve elinizi vicdanınıza koyun.

Zarar verdiğiniz bir insan için ömür boyu vicdan azabı çekmek istemiyorsanız işinizde son derece dikkatli olun ve tüm bu risklere ragmen yine de ısrar ve karar ile de bu mesleği istiyorsanız. Size meslek haytınız da başarılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.