Arama Motorlarında 1.sırada Nasıl Çıkılır ?

Arama Motorlarında 1.sırada Nasıl Çıkılır ?

Site kurulumu işleri sonrasında insanların en çok merak ettiği konulardan birtanesi de Google yandex yahoo gibi arama motorlarında üst sıralarda ilk sayfalarda çıkmaktır. Gerek kişisel gerek ise Firmalar açısından çok önemli bir konudur.

Alanında uzman kişiler bununla ilgili olarak çalışmalar yapsa da ücret alacakları için sizler içinde bir maddi kayıp söz konusu olacaktır. Bu yüzden dolayı da maddi kayıp yaşamak istemeyenler için bu durum bir sorunsal haline gelmektedir. Cevabı ise içeriğin devamında yer almaktadır.
SEO'yu üç tane ana başlık altında toplamak gerekmektedir. 
•    Site içi SEO ( Sizin için en önemli çalışmalardan birtanesinin olacağı yerdir )
•    Site dışı SEO (Sitenin  dışında var olan hayattaki görünürlüğünüz ve itibarınız, sizin hakkınızda yapılan yorumlar, yayınlanan ilanlar gibidir )
•    Kullanıcı deneyimi (Müşterilerinize site  içerisinde sunduğunuz deneyime denilmektedir)
1)    Öncelikle Site içerisinde performasınız iyi olmalı bu da sitenizin veri akışını etkilemektedir
Arama motorları genellikle düzensiz diyebileceğimiz aralıklarda güncellemeler yayınlamaktadır. Bunu ise genellikle arama motorları içerisinde doğru bir şekilde sıralamak  ve arama yapan kullanıcılara doğru bilgiyi ulaştırmak amacı ile yapmaktadır.
Eskilerden daha doğrusu bundan 6-7 yıl önce insanların kurmuş olduğu siteler Google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkabiliyor iken şimdilerde web sitelerin artması ile birlikte bu işler biraz daha zorlaştı. Tabii ki bunda Algoritma payının da etkisi fazla şekilde yer almaktadır.
2)Web sayfanız içerisinde yer alan içerikleri ve paylaşımlarınızı kullanıcılara özgü oluşturmak ve onların ilgi alanlarına göre SEO uyumlu bir şekilde, anahtar kelimelerle zenginleştirmek gerekmektedir.
Web siteniz  içerisinde paylaşacağıız ve yayınladığınız içerikler, en büyük organik trafik kaynağı olarak göze çarpmaktadır ki öylede olacaktır.
Sadece yazmak için yazmak değilde kullanıcılar için doğru bilgi ve kısa ama öz biçimde yer alması çok daha iyi olacaktır.
Seo ile ilgili olarak en önemli meselelerden birtanesi; giriş cümlelerinin yanı sıra gelişme ve sonuç ile birlikte H etiketleri dediğimiz etiketlerle doğru ve düzgün bir şekilde oluşturulmuş olmasıdır.
3-) Web Sayfa ve içeriklerinizi zengin arama sonuçlarına göre optimizasyonunu sağlamak doğru olacaktır.
 Bahsedilen konu önümüzdeki yıllarda moda haline gelecek "sesli arama" için de geçerli bir durum söz konusudur.
Arama motorunu kullanan kişilerinin yaptıkları aramalara göre açıklayıcı bilgileri ne kadar fazla kullanıranız ve  akıllı etiket durumunu doğru kullanırsanız  zengin arama sonuçları edinmenizi sağlayacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.