Avcılar’da yeniden dönüşüm başlıyor

Avcılar’da yeniden dönüşüm başlıyor

Avcılar’ın 7 mahallesini kapsayan imar planı değişikliği Avcılar Meclisi tarafından onaylandıTuran Hançerli: Depreme dayanıklı, güvenli, dir..

Avcılar’ın 7 mahallesini kapsayan imar planı değişikliği Avcılar Meclisi tarafından onaylandı

Turan Hançerli: Depreme dayanıklı, güvenli, dirençli bir Avcılar’ı hep beraber inşa edeceğiz

Avcılar'da güvenli olamayan, ömrünü tamamlamış eski binaların yenilenmesinin önünü açacak olan imar planı değişikliği, Avcılar Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul gördü. Kararın kabul edilmesinin ardından meclis üyelerine teşekkür konuşması yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Avcılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Belediye Başkanı olarak Avcılar halkının her daim hizmetinde olacağız. Depreme dayanıklı, güvenli, dirençli bir Avcılar’ı hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

Daha önce ucuz konut ihtiyacını karşılamak amacı ile normal planlardan fazla inşaat hakkı tanınmış kooperatif evleri, 2008 yılında çıkartılan 1/1000 ölçekli plan doğrultusunda inşaat hakları daraltılmıştı. Bugün Avcılar Meclisi’nde onaylanan imar planı değişikliği ile yerinde kentsel dönüşüm kapsamında Avcılar’da yoğunluğu arttırmadan, yapı sahiplerine eski plana göre hakları yeniden teslim edilmiş olacak. Plan değişikliğinin ardından Avcılar’da vatandaşlar binalarını ‘hak kaybı’ yaşamadan yenileyebilecek.

AVCILAR’I HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ

Kararın kabul edilmesinin ardından meclis üyelerine teşekkür konuşması yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, şunları söyledi: “Avcılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Belediye başkanı olarak Avcılar halkının her daim hizmetinde olacağız. Depreme dayanıklı, güvenli, dirençli bir Avcılar’ı hep beraber inşa edeceğiz. Çok heyecanlıyım. Çünkü çok önemli bir karar aldık. Bu önemli kararda emeği geçen, desteğini esirgemeyen tüm parti gruplarına ve tüm meclis üyelerimize sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Avcılar Belediye Meclisi Avcılar’ın gerçek sorununa ilişkin çok çalışmak gerektiğini tüm bileşenleriyle beraber kabul etmiştir. Avcılar’ın gelecek sorununun çözmek için gece gündüz çalışma kararlılığı ve özverisini göstermiştir.”

Avcılar Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine gönderildi.

 


Kaynak: Avcılar Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.