Bahçelievler`de “Genç Gelişim“

Bahçelievler`de “Genç Gelişim“

“Genç Gelişim Sempozyumu“ Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 Gençlik Meclisi, bu yıl da alanında uzman birçok yazar, akademisyen ve siyasetçiyi üniversite gençliğiyle buluşturdu.


 

İki gün süren sempozyum, altı ayrı başlıktan ve altı oturumdan oluştu. Uluslararası Hukuk Çerçevesinde İnsan Hakları, Girişimcilik ve Ekonomi, Yeni Dünya Dengeleri ve Türkiye, Çevre; Küresel Isınma ve Enerji, Demokratikleşme Sürecinde Türkiye ve Türkiye’de Medya gibi başlıklardan oluşan sempozyuma, çok sayıda konuşmacı katıldı.

 

Uluslararası hukuk, ekonomi, çevre, medya gibi birçok konunun yer aldığı sempozyum, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp Karadağ'ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından başladı.

 

"Yeni Dünya Dengeleri ve Türkiye" başlıklı ilk oturuma Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr Beril Dedeoğlu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr Süleyman Kızıltoprak konuşmacı olarak katıldı.

 

Sempozyumunda ikinci oturum “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde İnsan Hakları” başlığıyla devam etti. Bu oturuma Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berdal Aral ve Zirve Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr Gökhan Bacık konuk olarak katıldı.

 

Günün son oturum başlığı olan “Girişimcilik ve Ekonomi” ‘ye ALTUR Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak ve AK Parti MKYK Üyesi ve MÜSİAD Eski Başkanı Dr. Ömer Bolat konuk oldu.

 

Sempozyumun son oturumu olan "Türkiye'de Medya" programına konuşmacı olarak gazeteci Ünal Tanık, gazeteci Nagehan Alçı ve gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak katıldı.

 

Oturumun son konuğu Ünal Tanık, günümüz internet haberciliği hakkında önemli bilgiler verdi. Tanık internet gazeteciliğini anlatırken " Önemsiz olarak görülebilen bu başlık aslında günümüzde birçok şeyin anlayışında farklılık yaratmayı başarabiliyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.