BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “AYDIN YUVARLAMASI”NIN COĞRAFİ İŞARETİNİ ALDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “AYDIN YUVARLAMASI”NIN COĞRAFİ İŞARETİNİ ALDI

Büyüksehir Belediyesi, Aydin’in geleneksel tatlarindan “Aydin Yuvarlamasi”nin (yuvalama) cografi isaretini aldi. Markalasmanin önemine vurgu yapan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin’in geleneksel lezzetlerini koruma altina almaya devam edeceklerini söyledi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, geçmisi çok eskiye dayanan ve özellikle dügün gibi cemiyetlerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan yuvarlamayi koruma altina aldi. Cografi isaretin alinmasiyla birlikte ticari üretimde yuvarlamanin mahreç ve isaretinin ürünün ambalaji üzerinde bulunmasi gerekecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan cografi isaret verilen “Aydin Yuvarlamasi”na bir standart getirilirken, böylelikle yuvarlamanin üretim sartlari ve yöntemi en dogru sekilde kayit altina alinmis oldu.

‘Katma degeri önemsiyoruz’

Büyüksehir Belediyesi’nin Aydin'a özgü ürünlerin tanitilmasi ve tescillenmesi için çalismalar yürütmeye devam edecegini ifade eden Baskan Çerçioglu, “Günümüzde üretimde markalasmak oldukça önemli. Geleneksel olarak evlerde, cemiyetlerde yapilagelen yuvarlamamizin da endüstriyel olarak dogru sekilde üretilmesi önem arz ediyor. Üreticilerimizin katma degerli ürünler üretmesini ve bu ürünlerin de tescillenmesini özellikle önemsiyoruz. Bu sebeple üreticilerimize verdigimiz her türlü destegin yaninda, cografi isaretli ürün sayisini artirmak için de Aydin'la ün bagi bulunan her ürünün tescili için çalisiyoruz” seklinde konustu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.