Beşiktaş - Mahmutbey metro ihalesi Mayıs'ta

Beşiktaş - Mahmutbey metro ihalesi Mayıs'ta

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası 2013 yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada Beşiktaş - Mahmutbey metrosunun ihale aşamasına geldiğini ve 2013 Mayıs' ta ihalesinin yapılacağını söyledi. Topbaş, "Ulaşımla ilgili

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2013 yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 'Metrobüs hattında ciddi bir yoğunluk oluştuğunu, 400 bin civarında yolcu beklenirken, 800 binleri yakaladığını ve saatte 34 bin tek yönde yolcunun lastik tekerleklilerle taşınmasının mümkün olmadığını belirterek ' Burasını rahatlatmak için önemli çalışmalarımız var' dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2013 yılının ilk meclis toplantısına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İTO Başkanı Murat Yalçıntaş katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, konuşmasında İstanbul ulaşımıyla ilgili açıklamalar yaptı. Topbaş metrobüs hattının kapasitesini aştığını söyleyerek, burayı rahatlatacak çalışmaları olduğunu söyledi.

ULAŞIM YATIRIMLARI, 2013 SONUNDA 28.4 MİLYARI BULACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Bu yıl şehre 8 milyar lira yatırım olarak girecek. 2013 yılının sonuna vardığımız zaman İstanbul'da yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 60 milyar lira olarak konuşacağız. İstanbul iflas eden bir belediye olsa Türkiye sarsılır. Biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Karayolları ve lastik tekerlekli sistemler olmak üzere yatırımlarımızı ulaşıma yapıyoruz. 8 yılda 24.4 milyar lira ulaşıma yaptığımız yatırım. Dünyada metroları merkezi yönetimler yapar. Biz bugüne kadar metroya 7 milyar lira civarında yatırım yapmışız. Bizim ulaşımla ilgili yaptığımız yatırımlar 2013 yılı sonunda 28.4 milyar lirayı bulacak' diye konuştu.
ÜSKÜDAR - ÜMRANİYE METROSU 2016'DA DEVREYE GİRECEK
Kadir Topbaş, 'Üsküdar - Ümraniye metro hattı 2016 yılında devreye girecek 38 ayda bitirilecek 22 km' lik metro hattı özelliğini taşıyacak. Otogar - Bağcılar hattı 2013' ün ortalarında devreye girecek. Sanayi Mahallesi - Seyrantepe üçüncü tüpünün 20 aylık bir sürede devreye girmesi beklenmekte. Kartal - Pendik - Kaynarca hattı var. Bunu da Tuzla'daki tersaneye uzatma işlemi yapmaktayız. İhale aşamasına getirdiğimiz ve çok önemsediğimiz Kabataş' tan başlayacak olan Beşiktaş - Mahmutbey metrosunun ihale aşamasına geldiğini ve 2013 Mayıs' ta ihalesini yapmayı düşünüyoruz. Diğeri de Bahçelievler- Beylikdüzü ile ilgili bir metro hattımızı var. Bunu da Ulaştırma Bakanlığımız yapacak. Metrobüs hattı ciddi bir yoğunluk oluşturdu. 400 bin civarında yolcu beklerken 800 binleri yakaladı. Saatte 34 bin tek yönde yolcunun lastik tekerleklilerle taşınması mümkün değil. Burasını rahatlatmak için önemli çalışmalarımız var. Bir de Kabataş'taki tramvayı Beşiktaş'a uzatabilir miyiz diye bir çalışmamız var ' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum