6. BEYLİKDÜZÜ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

6. BEYLİKDÜZÜ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Sanat Bugüne Nefes, Yarına Umuttur’ temasıyla düzenlediği 6. Beylikdüzü Heykel Sempozyumu, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Sanat Bugüne Nefes, Yarına Umuttur’ temasıyla düzenlediği 6. Beylikdüzü Heykel Sempozyumu, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. 1 - 15 Aralık tarihleri arasında 9 heykeltıraşı bir arada üretmeye davet eden sempozyumun açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Sanata, sanatçıya ve üretilen esere her zaman saygı duyan bir kent olmaya devam edeceğiz. Sanatçılarımızın emanet edecekleri eserleri Beylikdüzü’nde en güzel şekilde yaşatacağız” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin, ‘Sanat Bugüne Nefes, Yarına Umuttur’ temasıyla düzenlediği 6. Heykel Sempozyumu, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. 1-15 Aralık tarihleri arasında devam edecek etkinlikte; Ayhan Yılmaz, Çiğdem Öz, Ferit Yazıcı, Halil Fırat Uysal, Özcan Özkarakoç, Saim Gökhan Ercan, Selçuk Yılmaz, Sevgi Karay ve Tayfun Karadeniz yaratıcılık süreçlerini sanatseverlerle bir arada yaşayacak. Sanatçıların 15 günlük çalışma süresinin sonunda metal ve ahşap materyallerden oluşturdukları eserler ise Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

"ESERLERİ BEYLİKDÜZÜ'NDE EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞATACAĞIZ"

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sanatın iyileştirici bir gücü olduğunu belirterek, “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ sözünden hareketle sanata, sanatçıya ve üretilen esere her zaman saygı duyan bir kent olmaya devam edeceğiz. 6. Beylikdüzü Heykel Sempozyumu’nda ‘Sanat Bugüne Nefes, Yarına Umuttur’ temasıyla yola çıktık. Sanatçılarımızın bizlere burada emanet edecekleri eserleri Beylikdüzü’nde en güzel şekilde yaşatacağız. Sempozyuma katılan bütün sanatçı dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

HEYKEL SANATI ÜZERİNE SÖYLEŞİLER

Sempozyum kapsamında ayrıca; 3 Aralık Cuma heykeltıraş Prof. Dr. Rahmi Aksungur, 7 Aralık Salı Doç. Dr. Ömer Emre Yavuz, 10 Aralık Cuma Prof. Dr. Refa Emrali ve 13 Aralık Pazartesi günü ise sanatçı ve yazar Emre Zeytinoğlu’nun katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek. Saat 16.00’da BAKSM’de başlayacak söyleşilerde, heykel sanatının kent kimliği ve bir kentin tasarımındaki önemine dair konular tartışılacak. Sanatçı ruhlu çocukların da unutulmadığı etkinlikte aynı zamanda, sanatçı Tayfun Karadeniz’in yönetiminde kilden heykel yapımı atölyeleri düzenlenecek.

6-beylikduzu-heykel-sempozyumu-4-800x533.jpg

6-beylikduzu-heykel-sempozyumu-6-800x533.jpg

6-beylikduzu-heykel-sempozyumu-3-800x533.jpg

6-beylikduzu-heykel-sempozyumu-4-800x533-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.