CHP’Lİ ÖZEL,  EMRE ÇAVUŞ’U MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP’Lİ ÖZEL, EMRE ÇAVUŞ’U MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2015 yılında İstanbul Gazi Mahallesi’nde nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla vurularak felç kalan, 2 yıllık tedavinin sonucunda ise yaşamını yitiren Ahmet Emre Çavuş'u Meclis gündemine taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2015 yılında İstanbul Gazi Mahallesi’nde nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla vurularak felç kalan, 2 yıllık tedavinin sonucunda ise yaşamını yitiren Ahmet Emre Çavuş'u Meclis gündemine taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Özel, önergesinde 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş'un 2 Ağustos 2015 akşamı Sultangazi’de arkadaşlarıyla yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandığını hatırlattı. Özel, omuriliği zedelenen Çavuş'un vücudunun yüzde 99’unun felç kaldığını ve ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üniversitesi’nde olmak üzere 2 yıl tedavi görmesine karşın kurtarılamayarak 13 Ağustos 2017’de hayatını kaybettiğini belirtti. 

Çavuş’un ölümüne neden olan olayın üzerinden 6 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın failin bulunamadığını vurgulayan CHP'li Özel, bireysel silahlanma sorununa ilişkin çalışmalarıyla bilinen Umut Vakfı’nın 2020 yılına ilişkin hazırladığı "Türkiye’nin Silahlı Şiddet Haritası Raporu”na dikkati çekti. Rapora göre 2020 yılı içinde basına yansıyan 3 bin 682 silahlı şiddet olayı yaşandığını, 2 bin 40 kişinin öldüğünü, bu verilerin 2015 yılı ile kıyaslandığında yüzde 69 oranında bir artış gözlendiğini belirten Özgür Özel, bu çerçevede İçişleri Bakanı Soylu'ya şu soruları yöneltti:

"- 6 yıl önce yaşamını yitiren Ahmet Emre Çavuş’un ölümüne ilişkin soruşturma ne aşamadadır? Failin bulunmasına ilişkin çalışma ne aşamadadır?

- 2020 ve 2021 yılında ateşli silahla yaşamını yitirenlerin sayısı kaçtır? Ateşli silahla meydana gelen ölüm olaylarında fail bulunamayan kaç cinayet yaşanmıştır?   

Türkiye’de bu tür ölüm olaylarının ve dolayısıyla bireysel silahlanmanın azaltılmasına yönelik bir önlem alınacak mıdır? " 

BABA BÜLENT ÇAVUŞ: BENİM OĞLUMU KİM VURDU?"

Ahmet Emre Çavuş'un babası, Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı gazeteci Bülent Çavuş, 2 ay önce ANKA Haber Ajansı’na konuşmuş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "6 yıldır sesimi duyurmaya çalışıyorum. Bir gün bizim sesimizi duyup sormadınız ‘Sizin derdiniz nedir’ diye. Benim oğlumu kim vurdu?" demişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ahmet Emre Çavuş, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 akşamı, arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı. Omuriliği zedelenen genç çocuğun, vücudunun yüzde 99’u felç kaldı. İlk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2 yıl tedavi gören Çavuş, 2017’de yaşamını yitirdi.

 

CHP’Lİ ÖZEL,  EMRE ÇAVUŞ’U MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.