KADINLAR GÜNÜ, KARTAL'DA KUTLANDI

KADINLAR GÜNÜ, KARTAL'DA KUTLANDI

Kartal Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, tüm gün süren birbirinden özel ve renkli etkinliklerle kutladı. Sergiden canlı müzik dinletisi ve heykel gösterilerine kadar çeşitli etkinliklerde buluşan Kartallı kadınlar, unutulmaz bir gün geçirdi.

Kartal Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, tüm gün süren birbirinden özel ve renkli etkinliklerle kutladı. Sergiden canlı müzik dinletisi ve heykel gösterilerine kadar çeşitli etkinliklerde buluşan Kartallı kadınlar, unutulmaz bir gün geçirdi.

Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımı ile gerçekleşen etkinliklerin ilki, Kartal Belediyesi Fuaye alanında, sanatçı Filiz Nas’ın, tüm gelirini Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlayacağı“Denge” isimli resim sergisinin açılışı oldu. Kurdele kesimi ve müzik dinletisi ile kapılarını açan ve sanatçının ilk sergisi olma özelliğini taşıyan etkinlikte, kadın ve hayat arasındaki dengeyi konu alan eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Eserleri inceleyerek sanatçı Filiz Nas’tan bilgi alan Başkan Gökhan Yüksel, serginin devamında tüm katılımcı kadınlara karanfil dağıtırken Filiz Nas’ı da farkındalık yaratan çalışmasından dolayı tebrik etti ve kendisine çiçek takdim etti.

"MEDENİYETE, YENİLİĞE VE GELİŞİME AÇILAN HER KAPININ ARDINDA KADINLAR VARDIR"

Başkan Gökhan Yüksel, katılımcılara seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bu özel günde, yine çok özel bir amaca hizmet edecek olan Filiz Nas hanımefendinin sergisinde bulunuyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Sanatçı dostumuzun her biri ayrı bir hikâye barındıran eserleri, ülkemiz ve dünya kadınlarının yine her biri farklı mücadelelerini konu almış. Yerel yönetim olarak bizim de gündemimizden hiç düşmeyen konular bunlar. Kartal Belediyesi olarak her türlü şiddet eylemine ve ayrımcılığa karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmaya devam edeceğiz. Kadınların ekonomik bağımsızlığının sağlanması, daha iyi şartlarda yaşama ve çalışma koşullarının oluşturulması, sunulan hizmet ve imkânların artırılması gibi konularda çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki medeniyete, yeniliğe ve gelişime açılan her kapının ardında kadınlar vardır. Bu vesile ile kadınların; eğitimde, iş hayatında, siyasette ve daha birçok alanda aktif olarak yer alabilmesi için birçok düzenlemeye hayat veren, Türk kadınının geleceğe büyük bir umutla bakmasını sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor başta Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan kadınların, daha sonra tüm dünya kadınlarının gününü kutluyorum.”

ANKARA CADDESİ'NDE COŞKULU KUTLAMA

Kadınlar Günü’ne özel etkinliklere ev sahipliği yapan Ankara Caddesi ise renkli görüntülere sahne oldu. Cansız mankenler ve müzik eşliğinde caddenin tamamına yayılan coşkulu kutlamalarda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Adem Uçar ve Hüseyin Tozkoparan, kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladı.

Koronavirüs önlemlerine uyularak gerçekleştirilen programa Kartallı kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Kartal Belediyesi stantlarından vatandaşlara maske ve su dağıtılırken, Kartal Belediyesi tarafından 2 aylık periyotlarla çıkarılan edebiyat, sanat, kültür dergisi “KE” de kadınlara hediye edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.