GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI BİLGİN: GAZETECİLERE SALDIRILAR “GEÇMİŞ OLSUN” MESAJLARIYLA GEÇİŞTİRİLEMEZ

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI BİLGİN: GAZETECİLERE SALDIRILAR “GEÇMİŞ OLSUN” MESAJLARIYLA GEÇİŞTİRİLEMEZ

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gazeteci Levent Gültekin’in bir grup saldırgan tarafından darp edilmesinin “geçmiş olsun” mesajlarıyla geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğunu...

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gazeteci Levent Gültekin’in bir grup saldırgan tarafından darp edilmesinin “geçmiş olsun” mesajlarıyla geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğunu söyledi. Gazetecilere son dönemde artan sokak saldırılarına dikkat çeken Bilgin, “Bu olayların ana sebebi siyasetin kullandığı kin ve nefret söylemidir” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada gazetecilere yönelik saldırıların ardından yapılan birkaç kınama mesajı ile olayların geçiştirilmesinin yanlışlığını vurguladı. Bilgin, “Saldırılar cezasız kaldığı sürece artacaktır. Cezasızlık teşvik unsurudur. Tüm saldırganların gerekli cezaya çarptırılması talebimizdir” dedi.

“Saldırılar devam eder ve gazeteciler benzer faillerin hedefi olmaya devam ederse anayasal ve yasal haklarımızı kullanmaya başlayacağız” uyarısını yapan Bilgin, bu tür şiddet olaylarına karşı toplumdaki duyarsızlığın da endişe verici boyuta geldiğini belirtti.

Bilgin, bazı gazetecilerin de meslektaşlarına yönelik şiddet olaylarını siyasi saiklerle görmezden gelmesini de eleştirdi.

Bilgin,“Toplum nasıl bir hale gelmiştir ki bir grup lümpen açıkça linç girişiminde bulunabiliyor. Ne polis ne de etraftaki halktan biri müdahale ediyor. Keza defalarca görmekteyiz, bir kadın çocuğunun önünde öldüresiye dövülebiliyor, herkes seyirci kalıyor. Bir kişi bile konuyla ilgili ifade vermeye, tanık olduğunu söylemeye yanaşmıyor. Göz önünde, insanlar içinde yapılan saldırıya tarafsız kalınabiliyor. Gazetecilere, kameralara, polise olayı anlatacak tanık bulunamıyor” dedi.

Bilgin, “Daha da üzüntü vereni yandaş gazeteciler gazetelere televizyonlara bu menfur olayı haber olarak vermiyor, görmüyor. Bu arkadaşlardaki mesleki deformasyon çok üzücü. Gazetecinin yandaşı candaşı olmaz. Gazeteci haber yapar. Meslektaşlarına yapılan menfur saldırıyı görmezden gelen basın mensubu olamaz” görüşünü dile getirdi. 

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.