Çatalca’da mantı gününe yoğun katılım

Çatalca’da mantı gününe yoğun katılım

Çatalca Engelliler Eğitim ve Toplumsal Destek Merkezi’nde eğitim alan engelliler mantı günü düzenledi.

 Çatalca Kaymakamlığı’nın projesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği ile Çatalca Engelliler Eğitim ve Toplumsal Destek Merkezi hayata geçmişti. Faaliyete geçmesinin ardından Çatalcalı engelli ailelerin büyük oranda yükünü alan merkezde engellilerin evlerinden özel araçla alınması, yemek sunumu gibi günlük tüm ihtiyaçları karşılanırken, takı yapımı, okuma yazma becerilerini geliştirme, öz bakım becerileri oluşturma gibi eğitim faaliyetleri de yapılıyor.


 

Gün içerisinde spor, film gibi etkinlikler ile de eğlenceli etkinliklerin ihmal edilmediği gibi önemli günlerde de ayrıca organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Bunların dışında birçok sosyo-kültürel gezi gerçekleştiren engelliler merkezi, son olarak gerçekleştirdiği mantı gününde Çatalca’da bulunan kurum ve daire amirlerini bir araya getirdi.

 

Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen programda, merkez öğrencilerinin de katkıları ile hazırlanan yemeğin misafirlerden tam not aldığı dikkatlerden kaçmadı.

 

Yenilen yemeğin ardından ev sahibi Kaymakam Taşdan ve eşi Mukaddes Taşdan, kurum ve daire amirleri ile merkez öğrencilerini sınıflarında ziyaret ettiler. Burada yapılan çalışmaları izleyen misafirler engelliler ile bir süre sohbet ederek, çalışmalarında başarılar dilediler.

 

Çatalca kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan’ın eşi Mukaddes Taşdan’ın öncülüğünde Engelliler Eğitim ve Toplumsal Destek Merkezinde düzenlenen mantı günün ardından sırada sivil toplum kuruluşları ve muhtar eşleri ile de benzer programlar yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Yapılacak olan programlarda hem engelliler için toplumsal bilincin geliştirilmesi hem de Gönül Elçiliği Projesi kapsamında toplumsal dayanışmanın arttırılması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.