BABACAN, TIP BAYRAMI'NI KUTLADI: ÜLKEYİ YÖNETENLER SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA KAVGAYA TUTUŞTU

BABACAN, TIP BAYRAMI'NI KUTLADI: ÜLKEYİ YÖNETENLER SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA KAVGAYA TUTUŞTU

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Babacan, "Ülkeyi yönetenler, mücadele etmek yerine gerçekleri haykıran, ortaya koyan sağlık...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Babacan, "Ülkeyi yönetenler, mücadele etmek yerine gerçekleri haykıran, ortaya koyan sağlık çalışanlarıyla kavgaya tutuştu" diyerek, ülkenin sağlıklı yarınlara kavuşması için demokrasiye, özgürlüklere ve yeni bir atılım ruhuna ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Babacan, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladığı bir video yayımladı. Sağlık çalışanlarının Covid-19'un meslek hastalığı sayılması taleplerini desteklediklerini belirten Babacan, şunları söyledi:

"Tüm toplum kesimlerinde tüm vatandaşlar etkileniyor ama yükün çok çok önemli bir bölümü sağlık çalışanlarımızın üzerinde şu an. Bir yıldır yapılan pek çok hataya rağmen ülke olarak çok kötü bir durumda değilsek, bu, sağlık çalışanlarımızın büyük bir özveriyle çalışmasının sonucunda. Sizler özveriyle, ailelerinizden, kendi hayatınızdan, her şeyden fedakarlık ettiniz ve halkın sağlığı için büyük bir mücadele verdiniz. Üstelik bu mücadelede çoğu zaman yalnız da kaldınız, bunu biz üzülerek gözlemledik. Çalışma koşullarınız ağırlaştı, haklara ulaşmanız zorlaştı. Güneş yüzü görmeyen günler geçirdiniz. Öyle anlar yaşandı ki hastalanmanız neredeyse bir suç gibi görüldü.

Bazen, sizleri temsil eden kuruluşlar gerçekleri ortaya koyduğunda ihanetle bile suçlanabildiler. Aslında, Türkiye'de neler yaşandı diye bakıldığında, ülkeyi yönetenler, mücadele etmek yerine gerçekleri haykıran, ortaya koyan sağlık çalışanlarıyla kavgaya tutuştu.

Güvenilirliği şaibeli olan resmi rakamlara göre dahi yaklaşık 400 sağlık çalışanı bu süreçte hayatını kaybetti. Binlerce sağlık çalışanı bu virüse muhatap kaldı, hastalıkla mücadele etti. Covid-19'a yakalanan sağlık çalışanlarının ispat şartı aranmaksızın bu durumun meslek hastalığı olarak kabul edilmesine yönelik taleplerini biz açıkça destekledik. Bununla ilgili Meclis'e gelecek herhangi bir öneriyi destekleyeceğimizi alenen ilan etmiş durumdayız.

Tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Türkiye'nin sağlıklı yarınlara kavuşması için topyekun bir çalışmaya ve demokrasiye, özgürlüklere ve yeni bir atılım ruhuna ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. "

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.