“NE YAPAYIM TAYYİPÇİYİM” DİYEN ÇİFTÇİDEN AKP’YE SİTEM

“NE YAPAYIM TAYYİPÇİYİM” DİYEN ÇİFTÇİDEN AKP’YE SİTEM

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a dert yanan Mersinli çiftçi, iktidarın mazotu hava yolu şirketleri ve gemilere maliyetine sattığını söyleyerek, AKP’li milletvekillerinin dertlerini...

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a dert yanan Mersinli çiftçi, iktidarın mazotu hava yolu şirketleri ve gemilere maliyetine sattığını söyleyerek, AKP’li milletvekillerinin dertlerini dinlememesine “Keşke sizin gibi onları da böyle bir yakalayabilsem. Milletvekilleri sadece seçimden seçime gelmeseler. Ama ne yapayım Tayyipçiyim. Memnun musun, değilim” diye sitem etti.

HDP, İş ve Aş Buluşmalarının dördüncüsünü Mersin’de gerçekleştirdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın da bulunduğu heyet, çiftçinin ve balıkçı esnafın derdini dinledi.

Çiftçi, HDP’li heyete dert yandı. Çiftçi, iktidarın çiftçiye ve balıkçıya maliyetine mazot vadinde bulunduğunu ancak hava şirketlerine, gemilere de maliyetine mazot verdiğini söyleyerek, “Ben de saklamayım AK Partiliyim. Memnun değilim bu şeyden. Diğerlerine bir şey diyemem ama bu çiftçi konusunda ben çok şikayetçiyim. Keşke sizin gibi onları da böyle bir yakalayabilsem. Milletvekilleri sadece seçimden seçime gelmeseler. Ama ne yapayım Tayyipçiyim. Memnun musun, değilim. Bu şekilde çiftçi perişan perişan, çiftçi olmadan ülke olmaz. Çiftçi Türkiye'nin bel kemiği. Çiftçi gitti mi bel kemiği kırılır” diye konuştu.

HDP’lilere sorunlarından bahseden başka bir çiftçi ise 60 dönüm serası olduğunu ancak ürünlerine maliyetine vermek zorunda kaldığını ifade ederek, “1 kuruşa kabak kurtarır mı?” dedi. Paylan’ın “Maliyetin ne kadar?” sorusuna çiftçi, “Yav hesap edemiyorsun ki” diye yanıt verdi. Çiftçi satamadığıürünlerini maliyetinin bile altına sattığını açıkladı.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.