Çinli Dev Huawei Yeni P40 serisini tanıttı! Özellikleri ile şaşırtıyor..

Çinli Dev Huawei Yeni P40 serisini tanıttı! Özellikleri ile şaşırtıyor..

Çinli Dev Huawei, beklendiği üzere yeni akıllı telefonlarını bütün dünyaya vyeni tip koronairüse (COVID 19) rağmen duyurdu Huawei 40 pro , P40 Pro, P40 Pro Plus ve Huawei Watch GT 2e tanıtıldı. İşte Huawei'nin özellikleriyle şaşırtan yeni cihazları...

HUAWEI P40 PRO

 

Tanıtılan telefonların en güçlüsü olma ünvanına sahip olan cihaz Huawei P40 Pro, 203 gram ağırlığında ve kalitesi ile ön plana çıkan , 6.58 inç'li ekran büyüklüğüne sahip. 1200x2640 piksel ekran çözünürlüğünü destekleyen telefon , OLED ekran teknolojisini kullanıyor. 90 Hz ekran yenileme hızına sahip olan P40 Pro, Kirin 990 işlemciden gücünü alıyor.

Mali-G76 grafik birimini kullanan P40 Pro, 8 GB RAM ile geliyor ve depolama tarafında ise kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 128 / 256 GB. Ayrıca telefonun toplam hafızası Nano Memory kartlar ile 256 GB'a kadar da yükseltilebiliyor.

Cihazın en merak edilen yanı ise tahmin edeceğiniz üzere kameraları...

 

Telefonun arka yüzünde 4, ön yüzünde ise çift kamera konumlandırılmış. 50 MP çözünürlüğünde bir ana kamera kullanan cihazda ana kameraya 40 MP çözünürlüğünde görüntü alan ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

Ayrıca bu kameralarla birlikte 12 MP f/3.4 diyafram değerine sahip telefoto kamera da yer alıyor. Bu kamera ile 5x optik zum yapabilmek mümkün hale geliyor. Portre fotoğrafları söz konusu olduğunda bu kamera farkını ortaya koyuyor

 

HUAWEI P40

Huawei P40 Pro ‘nun küçük kardeşi olan P40, büyük ekran tercih etmeyen kullanıcılara yönelik bir ürün. Çok büyük ekranı yok, ama kamera konusunda da diğer cihazlardan geri kalır yanı yok.

6.1 inç'lik OLED ekran teknolojisini kullanan Huawei P40, Kirin 990 işlemciden gücünü alıyor. Cihazın 5G desteğine sahip olan sürümünde ise Kirin 990 5G yongası kullanılıyor.

Cihazın ilk dikkat çeken noktası kameraları elbette... Arka yüzüne geldiğimizde ana kameranın 50 MP çözünürlüğünde f/1.9 diyafram aralığında olduğunu görüyoruz. iPhone 11 Pro Max ile kıyaslandığında yüzde 200 oranında daha fazla ışık alan bu kamera ile görüntü kalitesi pek çok ortamda hayli artarken, ISO değeri ise 204800'e kadar çıkabiliyor.

Ana kameraya f/2.2 diyafram değerindeki 16 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ultra geniş açılı kamera, 8 MP telefoto kamera ve 3X optik zum yapabilen telefoto kamera eşlik ediyor. Bu telefoto kameranın optik imaj sabitleyici ile gelmesi ise elbette dikkatlerden kaçmıyor.

Huawei P40'ın ön yüzüne geldiğimizde ise 32 MP çözünürlüğünde görüntü alan kamera bizi karşılıyor.Bu kamera dışında ToF sensörü de ön yüzde bulunuyor. Portre fotoğrafların daha iyi çıkmasını sağlayan ToF sensörü, önemli bir detay...

Huawei P40'ın Avrupa satış fiyatı 799 euro olarak açıklandı. Cihazın Türkiye fiyatı ise paylaşılmadı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.