FETÖ SORULARINA GELEN YANIT CHP'Lİ VEKİLİİSYAN ETTİRDİ: "TAM BİR KAĞIT İSRAFI"

FETÖ SORULARINA GELEN YANIT CHP'Lİ VEKİLİİSYAN ETTİRDİ: "TAM BİR KAĞIT İSRAFI"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelttiği soru önergesine verilen yanıta isyan etti: "FETÖ'den kaç kişi bakanlıktan atıldı diye açık ve net...

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelttiği verdiği soru önergesine verilen yanıta isyan etti. "Bakanlar meclisi dikkate almıyor" diyen Sertel, "FETÖ'den kaç kişi bakanlıktan atıldı diye açık ve net soruyorum. Gelen yanıt tam bir kağıt israfı" diye konuştu

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Atila Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesine gelen yanıtı eleştirdi. 

"CHP'Lİ VEKİL KAZIK SORULAR SORUYOR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Sertel, şunları söyledi:

"Ben gazetecilerin soramadığı soruları gazeteci milletvekili olarak açık ve net soruyorum. FETÖ'den kaç kişi bakanlıktan atıldı, kaçı geriye döndü? Rakam istiyorum, veremiyorlar. İsim zaten veremezler. Çünkü zamanında kendileri işe almış FETÖ'cüleri. Kendileri de biliyor. İçeride çok sayıda var. Bazılarını yaktılar, çoğunu ise koruyorlar. Açık ve samimi değiller. Bu sorulara yanıt veremezler. CHP'li milletvekili onlara kazık sorular soruyor. Sormaya devam edeceğiz." 

FETÖ SORULARI

Sertel'in Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin yanıtlaması için verdiği önergede şu sorular yer alıyor:

-15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle bakanlığınızdan ihraç edilen kişi sayısı kaçtır?

-FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle bakanlığınızdan KHK ile ihraç edilen ancak daha sonra görevine dönen kişi sayısı kaçtır?

-Bakanlığınızdan ihraç edilenlerin mesleklerine göre dağılımı nedir?

BAKANLIKTAN GELEN YANIT

Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan Sertel'in soru önergesine şu yanıt verildi:

"Bakanlığımız bünyesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında istihbarat kurumları ile yapılan çalışmalar sonucunda terör örgütleri ile irtibatlı olan personelin olağanüstü hal döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler çerçevesinde ilişiği kesilmiştir. Söz konusu ihraçlar ile ilgili yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu örgüt bağlantısı olmayanlar ise ilgili mevzuat çerçevesinde görevlerine iade edilmiştir."

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.