Cumhuriyet’in 89. yıl pastası kesildi

Cumhuriyet’in 89. yıl pastası kesildi

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 89. yılı kapsamında İstanbul Valiliği’nin ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.

 İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu devam ediyor. Günün ilk saatlerinde konutunda tebrikleri kabul eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ardından Vatan Caddesi’ndeki geçit törenine katılmış, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmıştı.


Törende yaptığı konuşmada, 89. şeref yaşına ulaşan Cumhuriyeti, ilelebet yaşatmak uğruna her türlü fedakarlığı yapabileceklerini belirten Vali Mutlu, Türk’ün tabiat ve şiarına en uygun rejimin Cumhuriyet olduğunu ifadeleri ile Cumhuriyet Bayramı’nın önemine dikkat çekmişti. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ev sahipliğinde akşam saatlerinde de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.


Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen resepsiyonda Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu, ilk olarak gelen konukları karşıladı. ‘Hoş geldin’ karşılaşmasının ardından orkestra, Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan bir müzik dinletisi sundu ve sonrasında Cumhuriyet’in 89. Yılı Pastası’nın kesimine geçildi.


Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu, Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve eşi ile şehit aileleri, hep birlikte 89. yıl pastasını kesti.


Resepsiyona, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu’nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve eşi, şehit aileleri, sanat, iş ve medya dünyasından önemli isimler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.