Denizli'de Gezilecek Yerler

Denizli'de Gezilecek Yerler

Denizli ülkemizin Ege bölgesinde yer almaktadır.

Denizli ülkemizin Ege bölgesinde yer almaktadır. Ülkemizin en büyük en gelişmiş 16 şehirleri arasında yer alan Denizli bir sanayi ihracat ve ticaret merkezi olan yanı sıra 30 bini aşan öğrenci sayısıyla üniversite şehirleri arasında bulunmaktadır. Sahip olduğu eserler yanı sıra kültürü ve birbirinden farklı yemekleri ile Ege mutfağı ismi ile ilgili çekmektedir. Gezip görülecek birçok tarihi ve doğal güzellikleri bulunan Denizli'de turizm ve otel yanı sıra konaklama konusunda da gelişmiştir.

Pamukkale Travertenleri

Dünyanın en güzel 100 yeri listesine Pamukkale travertenleri eklenmiştir. Pamukkale güneybatı ve ülkemiz Denizli ilindeki doğal mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını travertenlerini kapsamaktadır.

Kaklık Mağarası

Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 kilometre mesafede Honaz ilçesi Kaklık kasabasında yer almaktadır. Mağaralar insanların ilk doğal barınaklarına oluştururken Kaklık mağarası ilk mağaralar arasındadır. O nedenle uzun senelerden beri araştırmacıların ilgileri üzerine çekmiş ve ayrıntılı araştırma konuları olmuştur. Fakat bu özelliklerin yanı sıra mağaralar içlerinde sakladıkları gizli güzelliklerin keşif ve seyrinin insanlara verdiği mutluluk mağaracılık son dönemlerde bir bilim dalı olmuştur.

Keloğlan Mağarası

Gelişmiş Batı ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de 18 yüzyılın ortalarından bugüne değerlendirilen mağaralar yurdumuzda da 1970'lerden sonra ilk turizm olmak üzere çeşitli ekonomik amaçlarla da kullanılmaya başlanmıştır. Dodurgalar Keloğlan mağarası Denizli'ye 60 kilometre mesafedeki Acıpayam ilçesine 18 kilometre doğusundaki Dodurgalar kasabasının 3 kilometre batısındaki Mallı dağın Doğu yamacında yer almaktadır. Batı Anadolu ve Ege bölgelerinin Akdeniz'e bağlayan Denizli Antalya karayolu bu mağaranın hemen yakınından geçmiştir.

Çardak Gölü

Çardak ilçesi ve Afyon Dazkırı ilçesi arasında yer alan Çardak gölü Söğüt dallarından inen sular ile beslenmektedir. Burdur gölü tarafından Söğüt dalı diplerinden bazen kıyının 1-2 kilometre üstünden acımsı sular çıkmaktadır.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.