ÖZTRAK: ŞİDDET NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRECEK HER KADININ VEBALİ ERDOĞAN ŞAHSIM HÜKÜMETİ'NİN OMUZLARINDA

ÖZTRAK: ŞİDDET NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRECEK HER KADININ VEBALİ ERDOĞAN ŞAHSIM HÜKÜMETİ'NİN OMUZLARINDA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanılığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine, "Bugünden sonra kadına şiddet ve aile içi şiddet nedeniyle mağdur olacak tacize, tecavüze...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanılığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine, "Bugünden sonra kadına şiddet ve aile içi şiddet nedeniyle mağdur olacak tacize, tecavüze uğrayacak, şiddet nedeniyle yaşamını yitirecek her kadının, her çocuğun vebalinin Erdoğan Şahsım Hükümeti'nin omuzlarında olduğunu buradan açıkça ifade ediyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleşmenin imzaya açıldığı 2011 yılında Twitter hesabından yaptığı“Kadına Şiddet Artık İnsan Hakkıİhlali. Sözleşme, Türkiye'nin öncülüğünde hazırlandı” ifadelerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"SÖZLEŞMEDEN TEK BİR İMZA İLE AYRILAN BAŞKA BİR ÜLKE VAR MI?"

Erdoğan, 10 yıl önce ne demiş? "Kadına şiddet, artık bir insan hakları ihlali. Sözleşme Türkiye’nin öncülüğünde hazırlandı." İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra yapılan bu paylaşım, İstanbul Sözleşmesi'nin terk edildiği gün tüm dünyaya ve ülkemizde tacizcilere, tecavüzcülere, kadın katillerine şu mesajı verdi: "Kadına şiddet, artık insan hakları ihlali değildir. Artık kadınlara, çocuklara şiddet uygulamak caizdir.'

Sadece son 10 yılda ülkemizde 3 bin 116 kadın cinayete kurban gitti. Bu sözleşme parlamentomuzdan da bütün partilerin oy birliği ile geçti. O dönem tüm partiler bu sözleşmenin şerefine, onuruna ortak olmuştur. Bugüne kadar 45 ülke bu sözleşmeyi imzalamış, imzacıülkelerden 34’ü parlamentolarından onay almıştır. İstanbul, böylesine anlamlı bir uluslararası sözleşmenin isim babasıdır. Dünya üzerinde kendi şehrinin ismiyle anılan ve ilk imzayı attığı sözleşmeden, parlementosundan oy birliği ile geçirdiği sözleşmeden tek bir imza ile ayrılan başka bir ülke var mıdır bilemiyoruz. Ama bugünden sonra kadına şiddet ve aile içi şiddet nedeniyle mağdur olacak tacize, tecavüze uğrayacak, şiddet nedeniyle yaşamını yitirecek her kadının, her çocuğun vebalinin Erdoğan Şahsım Hükümeti'nin omuzlarında olduğunu buradan açıkça ifade ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.