DİYALİZ TEKNİKERLERİ VE SAĞLIK YÖNETİMİ MEZUNLARI KADRO İSTİYOR

DİYALİZ TEKNİKERLERİ VE SAĞLIK YÖNETİMİ MEZUNLARI KADRO İSTİYOR

Diyaliz teknikerleri ve sağlık yönetimi mezunları Sağlık Bakanlığı’ndan kadro istiyor. Hastalar da onlara destek oldu. Sağlık yönetimi mezunları“Bölümümüzden tek atama yapılmamasına...

Diyaliz teknikerleri ve sağlık yönetimi mezunları Sağlık Bakanlığı’ndan kadro istiyor. Hastalar da onlara destek oldu. Sağlık yönetimi mezunları“Bölümümüzden tek atama yapılmamasına rağmen her yıl bu bölümü 20 bine yakın kontenjan ayrılıyor ve diplomalı işsizler her geçen gün katlanıyor” dedi.

Koronavirüs pandemisinde sağlıkçıların önemi bir kez daha anlaşıldı. Ancak atama bekleyen binlerce sağlık emekçisi var. Diyaliz teknikerleri kadro için kampanya başlattı. Kampanyaya teknikerlerin hastaları da dahil oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın diyaliz teknikeri alımı yapılacağını duyurduğunu ancak halen adım atılmadığını duyuran teknikerler, Bakanlığı son 12 bin kişilik personel alımında sadece 20 kişilik kadro ayrıldığını vurguladı. Teknikerler, KPSS’den 80 üstü puan almalarına rağmen atanamadıklarını vurgulayarak, “Hak ettiğimiz kadronun verilmesini istiyoruz” dediler.

Teknikerlere hastalar da destek verdi. Hastalar, “Bu alanda normal hemşirelerin değil eğitim almış diyaliz teknikerlerinin hizmet etmesini rica ediyoruz” diye çağrıda bulundular.

Diyaliz teknikerleri gibi sağlık yönetimi mezunları da atama istiyor. Sağlık yönetimi mezunları başlattıkları kampanyada şunları açıkladı:

“Bölümümüzden tek atama yapılmamasına rağmen her yıl bu bölümü 20 bine yakın kontenjan ayrılıyor ve diplomalı işsizler her geçen gün katlanıyor. Sağlık Bakanlığışu ana kadar yaptığı hiçbir alımda kendi ünvanlımızla hiçbir kadro vermedi.”

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.