EL EMEĞİ GÖZ NURU 3 BİN ESER SERGİLENDİ

EL EMEĞİ GÖZ NURU 3 BİN ESER SERGİLENDİ

Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği kurslarda, usta eğitmenler tarafından eğitim alan 2 bin 200 kursiyerin el emeği ile hazırladığı eserler “Gönülden Ele Elden Size” adlı sergide görücüye çıktı.

Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen sergi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde halka kapılarını açtı. Kursiyerlerin birbirinden güzel el emeği eserlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ayaz ve kursiyerler kesti. Her bir ürünün farklı hikâyesi olan "Gönülden Ele, Elden Size" yıl sonu sergisi, katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

 

“Emeğe ve Alın Terine Her Zaman Saygı Duyulmalı”

Serginin açılışı ritim/darbuka kursiyerlerinin gösterileriyle gerçekleşti. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan ritim grubuna ve eğitmenlerini tebrik eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç: “Böyle güzel bir gösteriyi bize sunduğunuz için sizleri ve sizi çalıştıran hocamızı tebrik ederim. Çok büyük emek sonrasında bu sergi emeğinizin en son mükâfatıdır. Sergiyi gezenlerin bakışlarındaki o hayranlık sizin göz nurunuzun onlar üzerindeki etkisidir. Emeğe ve alın terine her zaman saygı duyulmalı. Onun için sizleri tebrik ediyor ve çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından sergiyi gezen Başkan Genç, tüm eğitmenlere emeklerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

Birbirinden Güzel Eserlerden Oluşan Sergi 11 Mayıs’a Kadar Açık

Seramik, resim, kara kalem, akrilik boyama, takı tasarım, fotoğrafçılık, quiling/kağıt kıvırma sanatı, çini boyama, keçe yapımı, cam altı boyama, makrome, sepet örücülüğü, kağıt rölyef, brezilya nakışı, mefruşat, iğne oyası, tel kırma, Maraş işi, Antep işi, dantel angles, hesap işi, giyim teknolojisi ve amigurimi (tığ işi bebek yapımı) dallarında eserlerden oluşan sergiyi gezen sanatseverler, ürünleri yakından inceleme fırsatı buldu. 25 branşta, 2 bin 200 öğrencinin, yaklaşık 3 bin eserlerinin bulunduğu sergi, 11 Mayıs’a kadar Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde tüm sanatseverleri bekliyor.


Kaynak: Sarıyer Belediyesi


































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.