En Güncel Ve En güçlü Akıllı Telefon İşlemcileri

En Güncel Ve En güçlü Akıllı Telefon İşlemcileri

Huawei yeni üreteceği amiral gemisi telefonlarda kullanacağı yeni nesil işlemcisini tanıttı!

Huawei yeni nesil mobil yonga seti Kirin 990'ı duyurdu. Bu işlemcinin Huawei Mate 30 Pro ve Huawei P40 gibi beklenen cihazlarda kullanılması bekleniyor.
.Bu yeni işlemci tek çekirdekli işlemlerde bir önceki nesle göre yüzde 10, çoklu çekirdekte ise yüzde 9 daha hızlı. 16 çekirdekli Mali G76 GPU ile gelen işlemci, Huawei'nin iddiasına göre rakiplerinden daha iyi bir grafik performansı sunuyor. Yeni işlemci, yoğun işlemlerde pil ömrünü uzatacak bir dizi verimlilik geliştirmesiyle gelmektedir.

Kirin 990'ın en önemli özelliği, henüz rakiplerde rastlanmayan 5G bağlantı yeteneğine sahip olması. 5G özelliği yongaya dahil edildiğinden, cihazda daha az yer kaplıyor.
Kirin 980, 7 nanometrelik bir yonga olduğundan piyasadaki en küçük yonga setlerinden bir tanesi. Huawei, yeni işlemciyi hangi telefonlarda kullanacağını henüz açıklamadı.

Samsung’un yeni amiral gemisi işlemcisi: Exynos 990
Samsung Galaxy S11 ve Note 11 modellerinde kullanacağı yeni nesil kendi üretimi olan efsane ötesi güçlü işlemci Exynos 990 resmi olarak duyuruldu. Şirketin 7 nm üretim teknolojisi ile geliştirdiği yeni nesil işlemci, Mali-G77 GPU çözümü ile birlikte geliyor. Önceki işlemciye göre yüzde 20 daha hızlı bir çekirdek hızı bulunan işlemci yüzde 20 daha hızlı çalışıyor.
Exynos 990 aynı zamanda 120 Hz ekran yenileme hızını da destekliyor. Ek olarak yeni işlemci 6 kamera ve 108 MP'e kadar çözünürlük desteği de sunuyor. 5G desteği de bulunan yeni işlemcinin ilk olarak hangi telefonlarda kullanılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak beklentiler bu yeni işlemcinin önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek Samsung Galaxy S11 ve Note 11 ailesinin modellerinde kullanılacağı yönünde.

Snapdragon 855 Plus (İSİMSİZ KAHRAMAN) 
Snapdragon 855 Plus, adından da anlaşılacağı Snapdragon 855'in bir üst sürüm durumundadır. İki işlemci arasındaki farka geldiğimizde ise Qualcomm'un yeni işlemcisinde ağırlıklı olarak performans iyileştirmesi yaptığı dikkat çekiyor. Ancak teknik özellikler bakımında kayda değer bir farkları bulunmamaktadır.

Gelelim Snapdragon 855 Plus'un teknik özelliklerine: Adreno 640 grafik birimi daha yüksek hızlarda çalıştırıldığı için yüzde 15 daha fazla performans sunuyor. Buna ek olarak Kryo 485 işlemci çekirdekleri 2.84 GHz yerine 2.96 GHz hızında çalıştırılıyor. Bu sayede işlemci performansında yüzde 4’lük bir artış söz konusu.

Son olarak Snapdragon 855 ile benzer şekilde X24 LTE modem ile birlikte gelen yeni işlemci, 5G desteği sunulmak istendiğinde harici bir X50 modem ile bunu gerçekleştirebiliyor.
Snapdragon 855 Plus'ı kullanacak ilk telefon ise ASUS Rog Phone II olacak. Yeni işlemcinin performans testi sonuçları da mevcut olan ürünler ile birlikte ölçümü sağlanacak.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.