BAŞKAN GÜRÜN: "AYRIM YAPMADAN HERKESİN HİZMETİNDEYİZ, MERKEZİ HÜKÜMETTEN AYNI DAVRANIŞI BEKLİYORUZ"

BAŞKAN GÜRÜN: "AYRIM YAPMADAN HERKESİN HİZMETİNDEYİZ, MERKEZİ HÜKÜMETTEN AYNI DAVRANIŞI BEKLİYORUZ"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanları olarak yaptıkları toplantılarda kentlerin sorunlarını paylaşıp, ortak akılla çözüm üretmeye...

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanları olarak yaptıkları toplantılarda kentlerin sorunlarını paylaşıp, ortak akılla çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Benim 22 yıldır kullandığım bir slogan var, ‘Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet.’ Bunun dışında ayrım yapmadan, oncu, buncu, bana oy vermiş, vermemiş demeden herkesin hizmetindeyiz, biz hizmetkarız. Biz merkezi hükümetten aynı davranışı bekliyoruz. Daha fazla hizmet edebilmek için" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün'ün ev sahipliğinde CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı dün Bodrum'da bir araya gelerek başta deprem, koronavirüs, turizm olmak üzere şehirlerin sorunlarını konuştular.

Toplantıda, deprem konusunda Prof. Dr. Naci Görür, koronavirüs salgını konusunda Dr. Kayıhan Pala sunum yaptı. Başkanların dördüncü toplantısına ev sahipliği yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, en önemli konunun salgın olduğuna dikkat çekerek, “Deprem zaten süregelen önemli bir konu. Ve turizm de bunlardan etkilenen, ülke ekonomisine çok önemli katkı yapan bir durum. Dolasıyla bu konuları başlık olarak seçtik. Uzman arkadaşlardan bilgiyi aldık ve onu yorumlamaya çalıştık. Onun dışında diğer belediye başkanlarımız uygulamalarıyla ilgili, birlikteliğimiz ve daha fazla halkımıza hizmet edebilmek için neler ve nasıl yapmamız gerektiğine ilişkin istişarede bulunduk” diye konuştu.

"ORTAK AKILLA ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞTIK"

Büyükşehir belediye başkanları olarak dertleştiklerini söyleyen Gürün, “Çözüm yöntemleri, başkasının bulmuş olduğu yöntemi bizim uygulamamızla ilgili bir iş birliği içerisinde ortak olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Muğla’yı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Antalya’yı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ve oradaki sorunların çözümüne hep beraber, birlikte, ortak akılla çözüm bulmaya, daha fazla hizmet etmek için fırsat yaratmaya çalıştık” dedi.

"SORUNLARI KONUŞUYORUZ, TECRÜBESİ OLAN BAŞKANLARDAN ONU ALIYORUZ, ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Gürün, yaşanan her olay karşısında her gün yeni bir çözüm yolu bulmak zorunda olduklarını ifade ederek ev sahipliğini yaptığı‘Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nı ANKA’ya şöyle anlattı:

Önümüzdeki toplantının kararı verildi. Antalya’da yapacağız. Onun tarihi tam olarak belli olacak. Konu başlıkları belli olacak. Ama biz zaten büyükşehir belediye başkanları olarak en geç ayda bir dijital olarak konuşuyoruz. Dolasıyla her toplantıda yaşadığımız sorunu konuşuyor, paylaşıyoruz ve onunla ilgili tecrübesi olan başkanlardan onu alıyoruz. Onları hep beraber düşünüp, ona çözüm bulmaya çalışıyoruz.

"AYRIM YAPMADAN HERKESİN HİZMETİNDEYİZ, MERKEZİ HÜKÜMETTEN AYNI DAVRANIŞI BEKLİYORUZ"

Bizim tek arzumuz şu. Gerçekten halkımıza hizmet etmek istiyoruz ve hiçbir ayrım gözetmeksizin. Benim 22 yıldır kullandığım bir slogan var, ‘Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet.’ Bunun dışında ayrım yapmadan, oncu, buncu, bana oy vermiş, vermemiş demeden herkesin hizmetindeyiz, biz hizmetkarız. Biz merkezi hükümetten aynı davranışı bekliyoruz. Daha fazla hizmet edebilmek için. Eğer merkezi hükümetin desteğiyle yaptığımız hizmet varsa onu da belirtiyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.