Esenler`de Hamsi ve Horon faslı büyüledi

Esenler`de Hamsi ve Horon faslı büyüledi

Esenler’de düzenlenen 4. Hamsi ve Horon Festivali`nde 4 saatte 10 ton hamsi tüketildi…

 estivale katılan vatandaşlar, soğuk havaya aldırış etmeden hep birlikte horon teperek, 20 metre uzunluğundaki mangalda ve dev kazanlarda pişirilen hamsileri büyük bir afiyetle yediler. 


Esenler Belediyesi’nin Esenler Rize Derneği ile işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlediği “Hamsi ve Horon Festivali” renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen festivale; İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkan Mehmet Tevfik Göksu, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.


Festival alanında kurulan stantların önünde, ekmek arası hamsi alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara Rize’nin diğer ürünleri çay, bal, helva ve simit de ikram edildi. 

Anadolu'nun mayası bu meydanda 

Selamlama konuşmalarından sonra kürsüye çıkan ve kendisi de Rizeli olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bir binanın üzerinde yazan ‘Anadolu’yu mayalayanlar’ yazısına işaret ederek “Anadolu’yu mayalayanlar bu meydana ne kadar çok yakışmış. Anadolu bir maya. Mayanın içerisinde Karadeniz, mısır ekmeği, hamsi; Anadolu’nun mayasında Akdeniz, Güneydoğu var. İşte bu maya, bu soğuk havaya rağmen bu meydanda” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al’ın birlikte protokol üyelerine kemençe hediye etti. Daha sonra meydanı dolduran vatandaşlar hep birlikte kemençe ve tulum eşliğinde saatlerce horon teperek keyifli vakit geçirdiler. Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki 10 ton hamsi, yaklaşık 4 saat içinde tüketildi. Yöresel sanatçıların müzik ziyafetini büyük bir ilgiyle dinleyen vatandaşlar, Karadeniz Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerini de izlediler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.