Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır ?

Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır ?

Arama motoru optimizasyonudur. Google’ın belirlediği kriter ile web sayfanızı uyumlu hale getirmektir. Böylece kullanıcılar hızlı, daha rahat ve bilgi alıcı bir şekilde interneti kullanabilir.

Sorgulama yapılmadan önce yapmanız gereken web sitesi taramalıdır. Taranan sayfaların analizini yapın, Linkleri ayırın, içeriği analiz edin böylece index oluşturulmuş olur.

Sorgulama işleminden sonra yapmanız gereken ise kelimeleri anlamlandırmanız gerekmektedir. Sonra sistemi puanlandırmalısınız. Algoritma uygunluğunu kontrol etmelisiniz.

Eşleştirme ve Sistem Planlama

  • Kelimeleri bütün algoritmalara yönlendirir ve kelimeler eşleştirme yapılır.
  • Burada var olan sayfalar ile kelimeyi ilişkilendirir.
  • Kelimeler ve sayfalar için bir planlama hesaplanır.
  • Sıralama için puana bağlı olan sayfayı gönderir.
  • Puan durumuna göre sıralar yapılır.

Algoritma  Uyumluluğu Nasıl Olmalıdır ?

  • Manuel bir aksiyon oluşturulur. Spam kontrolleri yapılır.
  • Çok fazla tekrar eden içerik var mı ?
  • Görünmez metinler
  • Claaking

Domain Seçimi Nasıl Yapılır ?

Alan adını anahtar kelimeye dayalı seçmelisiniz. Kısa ve hafızada kalıcı olmaldıır. Kısa çizgi kullanılmadan yapmalı, Marka olabilecek alan adı yazılmalıdır.

TITLE  Etiketi Ne İşe Yarar ?

Arama yaptığınızda URL’lerin üst sıralarında görünen isimdir. Yani sayfa başlığıdır. Title’yi önemli bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Site içi de önemli bir yere sahiptir.

Hedef kitlenize uyumlu, aranma bakımından yüksek kelimeler tercihiniz olması gerekmektedir.

Her sayfaya ayrı Title yazarsanız bu sizin yararınıza olacaktır.

Tıtle Etiketi Nasıl Olmalıdır ?

Her sayfaya ayrı ayrı Tıtle yazılmalıdır. Markayı ön plana çıkarmak için bu isme yer vermelisiniz. Title’yicinizi ‘ile’ ayırın.

Anahtar kelimeler kullanın, farlı bir başlık kullandığınızda hedef kitlenizin artmasına yardımcı olur.

Meta Descrıptıon Ne İşe Yarar ?

Call to action açısından çok önemlidir. Doğrudan sıralama faktörü değildir. Ancak aranma yönü benzer anahtar kelimeleri tetiklemek için kullanabilirsiniz.

Eylemi kapsayan kelimelerdir.

Başlıklarınızda ya da etiketlerinizde kullanıcıları harekete geçirerek kelimeler kullanmalısınız. Bu durum tıklanma hacmini arttırmaktadır.

Rıch Snıppet

Belirli bir kurallara göre hazırlanan şemalar,arama motoru tarafından kodların yakalanması ve en iyi sonuç olarak gösterilmesidir.

Kullanım açısından en iyi olanı bulmasıdır.

Rıch Snıppet  sayesinde; restaurantlar, işletmeler, kişilerin bilgileri bulunmaktadır. Bunu aldıkları plana göre müşterinin memnuniyetine göre ve konumuna göre bulmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.