KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞEN EYT’LİLER: "DEVLET EKMEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALDI. AVRUPA’DA İNSANLAR ÇÖPTEN EKMEK TOPLAMIYOR"

KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞEN EYT’LİLER: "DEVLET EKMEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALDI. AVRUPA’DA İNSANLAR ÇÖPTEN EKMEK TOPLAMIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa'da görüşen İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernek Başkanı Doğan Türker, “Güçlü olan devlet bizim gibi güçsüzlerin eline vurarak,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa'da görüşen İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernek Başkanı Doğan Türker, “Güçlü olan devlet bizim gibi güçsüzlerin eline vurarak, ellerinden ekmeğini aldı” dedi. Türker, Avrupa’nın örnek gösterilerek emeklilik yaşının 65'e çıkartılmasına ise “Avrupa’da işsiz kalan vatandaş açlıktan çöplerden ekmek, pazar artıklarını toplamıyor” yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde sizin sorununuzu çözeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü Uşak gezisinin ardından bugün Manisa programına başladı. Kılıçdaroğlu, Manisa'da emeklilikte yaşa takılanların (EYT) temsilcileri ile görüştü. Kılıçdaroğlu, EYT'lilerin sorunlarını dinledi ve çözüme yönelik neler yapabileceklerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde sizin sorununuzu çözeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu ile görüşen EYT heyetinden İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernek Başkanı Doğan Türker, bütün muhalefet partilerinin sorunlarınıçözmek için adım atmaya hazır olduğunu ancak AKP ve MHP’nin bu konuda adım atmadığını ifade etti. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesle görüştüklerini kaydeden Türker, EYT’lilerin yaşadığı sorunlarışöyle özetledi:

“Aç, işsiz, rahatsız, her gün bir hastanedeyiz ve mağdur. Ellerinden alınan haklar var. Güçlü olan devlet bizim gibi güçsüzlerin eline vurarak, ellerinden ekmeğini aldı… Cumhurbaşkanı geçen günlerde bir şey açıkladı (İnsan Hakları Eylem Planı). Kazanılmış haklara dokunulması söz konusu değildir diyor. Bizim kazanılmış hakkımız eliminizden alındı. Bir an önce Anayasal hakkımızın iade edilmesi gerekiyor. Biz işe girerken bir sözleşme imzalamışız, devlet bize ‘Kardeşim sen 25 yıl çalıştığın zaman emekli edeceğim’ demiş ama gelinen süreçte elimizden ekmeğimizi almıştır.”

Türker, iktidarın EYT’lilerle ilgili resmi sayıları hem kendilerine hem de muhalefete vermediğine dikkat çekti.

Emeklilik yaşının 65’e yükselmesiyle gençlerin emekliliği hiç göremeyeceğini vurgulayan Türker, Türkiye’de 65 yaşına kadar çalışmanın imkansız olduğunu ve işverenlerin işçiye “Sen benim için yaşlısın” dediğini aktararak, “Bugün pırıl pırıl gençler işe girdiğinde, yarın 65 yaşına kadar çalışma ihtimali sıfır. Ola ki 50 yaşında işten çıktınız, 65 yaşına kadar beklemek zorundasınız. İşveren işe almıyor, devlet emekli etmiyor. Ne yiyip ne içeceksiniz” diye vurguladı.

“AVRUPA’DA VATANDAŞÇÖPTEN EKMEK TOPLAMIYOR”

Türker, iktidarın Avrupa’da emeklilik yaşınıörnek gösterdiğini ancak oradaki emeklilerin geçim şartlarına değinmediğini söyleyerek, “Avrupa’da çalışan bir vatandaş emekli maaşıyla Türkiye’de aslanlar gibi 1 ay tatil yapıyor. İkincisi Avrupa’da işsiz kalan vatandaş açlıktan çöplerden ekmek, pazar artıklarını toplamıyor. Avrupa'da kimse işssiz değil. İşsizse orada Kemal beyin söylediği Aile Sigortası devreye giriyor” diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.