Hayatımızı Değiştirecek Teknolojik Gelişmeler

Hayatımızı Değiştirecek Teknolojik Gelişmeler

Geçtiğimiz dönemlerde geride bırakılan bulut sistemi, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik gibi değişiklikler birbiriyle rekabet içerisinde kalmıştır.

Geçtiğimiz dönemlerde geride bırakılan bulut sistemi, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik gibi değişiklikler birbiriyle rekabet içerisinde kalmıştır. Bu durumda Hayatımızı değiştirecek teknolojik gelişmeler 2020 senesinde de birçok üst düzey teknolojik değişim ile karşılaşmak mümkün hale gelmiştir. 2020 senesi 5 GB internet teknolojisinin senesi olacak denilebilir. Küresel 5G ağına stabil ve hızlı bir şekilde ilerlemesi ve gelişmesi için günümüzde halen çalışmalar devam etmektedir.
 Dünyanın en iyi Android telefon üreticileri günümüzde 5G destekleyen telefonları sektöre sunmuştur. 5G 2020 senesinde küresel olarak kullanılmaya başlanacak bağlantı kalitesi ile taban yaptıracak hizmetler ise Wİ-Fİ 6'dır. Wi-Fİ 6 5G her ne kadar bambaşka teknolojiler olsa dahi 2020 senesinde ikisi de birlikte kullanılarak ev ve ofis ortamında hızlı bağlantı sunacaktır. Wİ-Fİ 5'teki en fazla indirme hızının 3 katına erişilebilecek olunması Wİ-Fİ 6 ilgi çekici özelliği değildir. Wi-Fİ 6 sayesinde çok daha hızlı veri akışı sağlanabilirken dağıtıcıya sorun olmadan bağlanabilen cihaz sayısı da artacaktır. 

Yapay Zeka
Yapay zeka alanında gelişmeler ise makine öğrenimi veri analitiği için oldukça önemli araçlar arasında yer almaktadır. Analitiğe yatırım yapmak isteyen kişilerin aynı zamanda yapay zeka ve makine öğrenimine de yatırım yapması gerekmektedir. Yapay zeka ve makine öğrenimi veri analizinde ki değeri 3 farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bu durumda Yapay zeka hız, ölçek ve kolaylık olarak belirlenmiştir. 
Hız ve ölçek veri analitiği bir insan yerine bir yapay zekaya atamak hem işin daha hızlı bitmesini hem de daha tutarlı olmasına imkan sağlayacaktır. Yapay zeka ve makine öğrenimi 2019 senesinde oldukça fazla olsa da 2020 senesinde bu kız daha da katlanacak. 

Sanal Asistan 
Sanal asistan günümüzde Siri ya da Google asistan gibi sanal asistanlara verilen isimdir. Hala birçok konuda teknolojik olarak ilerlemeyen bir mesajı dahi konuşarak tamamen doğru yazamamak 2020 senesinde tarihe karışacak. Bu gibi durumda Sanal asistan 2020 senesinde yapay zekalar büyük bir ilerleme kaydedecek. 
Microsoft konuşan Yapay zeka sistemi üzerinde sadece konuşulanı doğru duymak adına çok sıkı bir çalışma sürdürülmekte. 2020 senesinde ancak kısa bir süreliğine bir telefonun ara yüzünü tamamen konuşan bir yapay zekadan oluştuğunu görmek mümkündür. 

İnternete Bağlı Araçlar 
Senelerdir bu konuları hakkında konuşulsa da hala teknolojik olarak daha fazla bir ilerleme kaydedilmemiştir. Fakat 5G ve Wİ-Fİ 6 sayesinde İnternete bağlı araçlar arasında yer alan akıllı şehirler otonom dronelar ve Ağa bağlı araçlara kavuşmaya kısa tarihler kalmış olabilir. 2020 senesi direkt olarak görülmese de bu teknolojileri yakın gelecekte görmek mümkündür. Veri koruma yönetmeliğinin kurulması ve Amerika Birleşik Devletleri teknoloji firmalarına inceleme yapılması sebebiyle dünyada dijital kesilip konusunda 2020 senesinde büyük gelişmeler yaşanacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.