ADALET BAKANLIĞI: 4 YILDA 933 BİN DOSYADA UZLAŞMA SAĞLANDI

ADALET BAKANLIĞI: 4 YILDA 933 BİN DOSYADA UZLAŞMA SAĞLANDI

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 1 Ocak 2017’den itibaren Türkiye genelinde hayata geçirilen uzlaştırma uygulaması ile bugüne kadar 933 bin 612 dosyada uzlaşma sağlandı....

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 1 Ocak 2017’den itibaren Türkiye genelinde hayata geçirilen uzlaştırma uygulaması ile bugüne kadar 933 bin 612 dosyada uzlaşma sağlandı. Müzakeresi tamamlanan dosyalarda uzlaşma oranın yüzde 83 olduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "uzlaştırma uygulamasından tarafların memnuniyetinin yüksek olduğu, bu sayede adaletin, klasik yargılamaya göre daha az masrafla, daha kısa sürede sonuçlandığı" ifade edildi.

Uzlaştırma örneklerinin de verildiği bakanlık açıklamasına göre, mağdurun uğradığı zararın giderilmesinin yanı sıra Sevgi Evleri, Mehmetçik Vakfı gibi kurumlara bağış, okul boyama, özür dileme, fidan dikme, kitap ve giysi yardımı gibi yaptırımlar da uygulanıyor.

"LÜTFEN ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN" BROŞÜRÜ DAĞITTI, CEZADAN KURTULDU"

Uzlaştırma uygulamasından verilen örneklerden biri Karaman'da yaşandı. Buna göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alkollü araç kullandığı için ‘Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma’ suçundan başlatılan soruşturmada görevlendirilen uzlaştırmacı, müşteki ve şüpheli ile görüşerek tarafları uzlaştırdı. Müştekinin talebi üzerine, şüpheli ‘Lütfen Alkollü Araç Kullanmayın. Trafik Hayattır’ yazılı 100 broşür dağıtarak yargılanmaktan kurtulmuş oldu.

UZAKTEN EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLAR İÇİN TABLET BAĞIŞI UZLAŞTIRDI

İzmir’de ise A.G. isimli bir kadın, kendisini tehdit eden ve hakarette bulunan şüpheli G.D. hakkındaki şikayetini, Selçuk Belediyesi’nin ‘Uzaktan Eğitime Erişim İmkanı Kısıtlı Olan Çocuklar İçin Tablet Bağışı Kampanyası’na 1 adet tablet bağışlaması karşılığında geri alacağını söyledi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen uzlaştırmacının görüştüğü şüpheli, talebi kabul etti. Taraflar, uzaktan eğitim gören bir çocuğa tablet alınması karşılığında uzlaştı.

BARINAKTAKİ HAYVANLAR İÇİN MAMA, KİMSESİZ ÇOCUKLAR İÇİN BAĞIŞ

Denizli’de de ‘Hakaret’ suçundan yürütülen soruşturmada, müşteki ile şüpheli mahkemede yargılanmak yerine uzlaşmayı tercih etti. Taraflar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne 250 TL’lik mama alma ve Denizli Yetim, Aciz ve Muhtaçları Koruma Vakfı’na da 250 TL bağış yapma karşılığında el sıkışarak uzlaştı. Uzlaşma sonucunda, müştekinin talebi olan bağışları yapan şüpheli, mahkemede ‘Hakaret’ suçundan yargılanmaktan kurtuldu.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.