TARIM İŞÇİSİ KADININ DRAMI: 11 YAŞINDAKİÇOCUĞU, KARDEŞİ OKUSUN DİYE HAFTALIK 150 LİRAYA ÇALIŞIYOR

TARIM İŞÇİSİ KADININ DRAMI: 11 YAŞINDAKİÇOCUĞU, KARDEŞİ OKUSUN DİYE HAFTALIK 150 LİRAYA ÇALIŞIYOR

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tarım işçisi bir kadının dramıyla karşılaştı. 11 yaşındaki çocuk, küçük kardeşinin okuması için...

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tarım işçisi bir kadının dramıyla karşılaştı. 11 yaşındaki çocuk, küçük kardeşinin okuması için haftalık 150 liraya çalışıyordu. Küçük kardeş ise uzaktan eğitim sürecinde tableti olmamasına rağmen taktir getirdi. Gözyaşları içinde konuşan anne, çocuğunun iş pantolonunu göstererek, Başarır’a “Biri 25 kuruş para veriyor, onu bunun cebine koyuyor. Geliyor ‘Anne ben sana para getirdim” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde seçim bölgesinde emekçi kadınlara karanfil veren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bir tarım işçisinin çadırına girdiğinde bir annenin dramıyla karşılaştı.

Tarım işçisi kadın eşinden ayrılmıştı. 2 çocuğuyla yaşama tutunmaya çalışıyordu. Çocuklardan 11 yaşındaki büyük olanıçalışmak zorundaydı, evin umudu küçük çocuk ise okumalıydı. Küçük de başarılıydı, pandemide tableti ve bilgisayarı olmamasına rağmen taktir almıştı karnedeki notlarıyla. Uzaktan eğitim ona uzaktı, ancak o yılmamış, annesini mutlu etmişti.

Başarır, tarım işçisi kadının yanına gitti “Sana taktir belgesi vermişler, çocuğu düzenli olarak okula götürdüğün için” dedi. Başarır’ın gözlerinin içine bakan kadın, dayanamadı, 11 yaşında haftalık 150 liraya çalışan çocuğunun iş kıyafetlerini ona gösterdi. Kadın çocuğunun pantolonunu eline alarak, “Biri 25 kuruş para veriyor, onu bunun cebine koyuyor. Geliyor ‘Anne ben sana para getirdim” dedi.

Başarır’ın “O da taktir alıyor” sözüne kadının yanıtı, “O gidemiyor, çalışıyor. Haftalık 150 lira parayla çalışıyor” oldu. Kadın daha fazla dayanamayarak, döktü gözyaşlarını.

Başarır, “Başarılı, taktir almış. Ona tablet vermeyen devlet utansın” diye tepkisini gösterdi. Başarır, aileye yardımcı olması için hemen telefona sarıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i aradı ve iki çocuk için tablet istedi. Küçük kız da Seçer ile telefonda konuştu. Seçer de aileye destek vereceğini söyleyerek başarılar diledi.

Küçük kızın ve kardeşinin tabletleri hemen kaldıkları baraka eve ulaştı. Başarır küçük kıza, “Yine taktir alacağız. Bu sefer haziran ayında Vahap bey ile ben geleceğim” diyerek desteğini yineledi.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.