İBB, PAKİSTAN’A DEPREM KONUSUNDA TECRÜBELERİNİ AKTARDI

İBB, PAKİSTAN’A DEPREM KONUSUNDA TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Bir deprem ülkesi olan Pakistan’ın Ulusal Afet Risk Yönetim Başkanı General Muhammed Afzal ve beraberindeki heyet İBB AKOM’u ziyaret etti. Görüşmede İstanbul’un afete hazırlık konusundaki bilgi ve deneyimleri

Pakistan hükümeti yetkilileri, Dünya Bankası’nın teknik destek programının bir parçası kapsamında afet risk yönetimi ve İstanbul bazlı hazırlık, önleme ve müdahale faaliyetlerinin aktarılması amacıyla AKOM ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak’ın başkanlık ettiği heyetler arasındaki görüşmede, İBB Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü ve AKOM yetkilileri tarafından Pakistan heyetine brifing verildi.

Heyetle, doğal felaketlere direncin nasıl arttırılacağı konusunda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu. Pakistan ve Türkiye arasında il bazında doğal afet risk azaltılması çalışmaları anlatıldı.

İstanbul’daki sismik riskin azaltılması ve acil durum hazırlık projesi (ISMEP) hakkında bilgiler de veren İBB heyeti, Pakistan’ın Türkiye’nin doğal afet yönetimindeki tecrübesinden en üst seviyede istifade etmesini istediklerini belirttiler.

Pakistan Hükümeti Ulusal Afet Risk Yönetim Başkanı General Muhammed Afzal da İBB’nin depreme yönelik çalışmalarından ve AKOM’dan çok etkilendiklerini belirterek, çok yararlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

 


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.