İBB SÖZCÜSÜ MURAT ONGUN: “FUAR ALANI İÇİN DİYANET İLE TEMASTAYIZ” “BU YIL DAHA ÇOK İFTAR ÇADIRI KURDUK”

İBB SÖZCÜSÜ MURAT ONGUN: “FUAR ALANI İÇİN DİYANET İLE TEMASTAYIZ” “BU YIL DAHA ÇOK İFTAR ÇADIRI KURDUK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sözcüsü Murat Ongun, İBB’nin Ramazan Ayı dolayısıyla yapmış olduğu hazırlıklara dair basın mensuplarına bilgi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sözcüsü Murat Ongun, Saraçhane’deki İBB binasında basın mensuplarını Ramazan etkinlikleriyle ilgili bilgilendirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 25 Nisan’da Genel Sekreter ve yardımcıları ile yaptığı toplantıda Ramazan Ayı etkinliklerinin seçim belirsizliği nedeniyle hazırlanmadığı bilgisini aldığını belirten Murat Ongun, eski ve yeni ekiple hızlı bir Ramazan ayı programı hazırlığına girişildiğini söyledi.

İBB’nin dini yayınlar fuarının Sultanahmet Meydanı’nda yapılmaması yönünde bir karar aldığını hatırlatan Ongun, “Fuar 2010 yılına kadar Sultanahmet Camii'nin meydanında kuruluyordu. 2010-2017 yılları arasında da Beyazıt Meydanı'nda kuruldu. İlk kez geçen yıl Ayasofya'nın yanında fuar kurulmuştu. Ama o alanın uygun olmadığı belirtildiğinde de bu talebi kabul etmedik. Ardından kamuoyunda tartışmalar başladı” dedi.

“Kuşkusuz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı, el ele, kol kola iş birliği içinde yürüyeceğimiz çok değerli kuruluşlar” ifadesini kullanan Murat Ongun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyanet ile hemen temasa geçtik. Dolaylı olarak da olsa, Diyanet İşleri Başkanımız ile İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu arasında bir temas kurulmuştur. Bu fuarı kuran Diyanet Vakfı'na bağlı fuarcılık şirketinin yetkilileriyle görüşmek için de bugün davette bulunduk. Kendileri müsait değildi. Perşembe günü İBB'ye gelecekler. Bakacağız, en uygun, en sağlıklı yer neresi olabilir diye. Görüşerek, konuşarak, anlaşarak bu işleri çözmeye gayret edeceğiz.”

“ESNAF, POLİS VE İTFAİYENİN ŞİKAYETLERİ VAR”

“25 Nisan günü gerçekleştirdiğimiz ilk Ramazan toplantımızda, mevcut yönetimimiz tarafından bize geçen yıl Ayasofya Camii'nin hemen yanında kurulan fuarın, kurulum olarak uygun olmadığını söylediler” diyen Ongun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize bölge esnafının şikayetleri olduğu, itfaiyenin herhangi bir olayda müdahale edemeyeceği bilgisi verildi. İBB Yönetimi; polisin, itfaiyenin ve bölgedekilerin bu kurulumdan memnun olmadıklarını belirtti. Bu yıl orada böyle bir fuarın kurulumunun uygun görmediklerini, hatta Yenikapı gibi bir yerde yer düşündüklerini ama seçim nedeniyle de bu işle çok ilgilenemediklerini söylediler. ‘Görüşünüz nedir’ diye sorulduğunda da bu alanda bu fuarın yapılmasının uygun olmadığını belirttiler.”

“HER İŞİMİZİ MASADA KONUŞACAĞIZ”

Sultanahmet ile ilgili alınan kararın bazı yayın organlarında istismar edildiğini dile getiren Murat Ongun, “Biz, her işimizde mutlaka masa etrafındaki herkesle beraber konuşacağız ve en uygun çözümü bulmaya gayret edeceğiz” dedi.

“SULTANAHMET’TE ASIRLIK TATLAR VE SANATLAR ÇARŞISI” AÇILACAK

İstanbul’da Ramazan ayında kurulan iftar çadırlarının geçen yıla göre sayılarını artırdıklarını kaydeden Ongun şu bilgileri paylaştı:

“Ramazan ayında, İstanbul'da Mecidiyeköy, Aksaray, Çekmeköy, Eminönü, Kadıköy ve Üsküdar'da İBB'nin iftar çadırları olacak ve binlerce insanımıza iftar hizmetinde bulunulacak. Maltepe'deki etkinlik alanında, Ramazan eğlenceleri kapsamında konserler düzenlenecek. Geçen yıl da Maltepe, Yenikapı ve Beylikdüzü'nde İBB'nin Ramazan programı vardı. Ama o gün yaptığımız toplantıda, yetkililer hem Beylikdüzü hem de Yenikapı'daki etkinliklerden verim alamadıklarını söylediler. Planlamalarında da bu yıl sadece Maltepe Meydanı'nı kullanmayı belirtmişlerdi. Biz de bu istikamette Maltepe Meydanı'nda Ramazan ayı konserlerimizi ve eğlencelerimizi sürdüreceğiz. Cuma günü itibariyle Sultanahmet'te Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı alanında, sahaf çarşısı açılacak. Sahaflar vatandaşlarımızla buluşacak.”

RAMAZAN’DA MAHALLELERDE İKRAM VE EĞLENCE YAPILACAK

Sultanahmet Sahnesi'nde Cuma gününden itibaren Ramazan ayının kültürüne, geleneğine ve İstanbul’un kimliğine uygun sohbetlerin yapılacağını belirten Ongun, “Bu sohbetlerde çok kıymetli din adamlarımız, yazarlarımız, çok önemli kamu kurumlarının müdürleri halkımızla bir araya gelecek. İstanbul’un Ramazanlarını konuşacaklar. Bütün etkinliklerimiz Ramazan ayının ruhuna uygun, ibadetiyle, kültür zenginliğiyle iç içe olacak şekilde planlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez 5 ayrı gezici aracı ile daha önce İBB'nin herhangi bir etkinlikte bulunmadığı mahallelerde özellikle çocuklarımıza yönelik Ramazan eğlenceleri ve ikramlarda bulunacak. 100’ün üzerinde mahalleye bu hizmeti vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Ongun, “İstanbul Valiliği’nin 6 Mayıs’tan 7 Mayıs’a ertelediği iftarla ilgili durum nedir?” sorusuna da, “İftar yemeği yarın olacak. Bu akşam, şehit ve gazilere nişan takdimi töreni var. Sayın Başkanımız da katılacak” cevabını verdi.


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.