DİYANET: 2020'DE HACCA GİDEMEYENLERİN HAKLARI 2021'DE DEVAM EDİYOR

DİYANET: 2020'DE HACCA GİDEMEYENLERİN HAKLARI 2021'DE DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecininin Ramazan Bayramı sonrasına ertelenmesi nedeniyle umre ziyaretlerinin yapılmadığını, 2020'de hak sahibi olan hacı adaylarının...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecininin Ramazan Bayramı sonrasına ertelenmesi nedeniyle umre ziyaretlerinin yapılmadığını, 2020'de hak sahibi olan hacı adaylarının haklarının 2021'de de devam ettiğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021 yılı hac ve umre ibadetleriyle ilgiliaçıklama yaptı. Diyanet, 2020'de Covid-19 salgını nedeniyle hac ibadetinin yapılamadığını, bu nedenle 2020'de kura ve kayıt hakkına sahip olan hacı adaylarının bu hakkının 2021'de de devam ettiğini duyurdu.

Ayrıca, "Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile 2021 yılı hac ibadetine ilişkin görüşmeler sürmektedir. Görüşmeler neticesinde alınacak kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır" bilgisi paylaşıldı.

Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecininin Ramazan Bayramı sonrasına ertelendiğini belirten Diyanet, bu nedenle Türkiye'den umre ziyareti yapılmadığınıu belirterek hac ve umre hizmetleri ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar için 0 850 260 13 13 numaralı Diyanet İşleri Başkanlığıİletişim Merkezi'ni işaret etti.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.