HATAY BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTAKYA'YA KENT MEYDANI

HATAY BÜYÜKŞEHİR'DEN ANTAKYA'YA KENT MEYDANI

Antakya’daki Vakıf İş Hanı alanının, kent meydanı olarak düzenlenmesi için ön protokol imzalandı. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmaz, satış yoluyla Hatay Büyükşehir...

Antakya’daki Vakıf İş Hanı alanının, kent meydanı olarak düzenlenmesi için ön protokol imzalandı. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmaz, satış yoluyla Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi'ne devredildi. Şehrin merkezinde bulunan alanın, 34 milyon lira olarak tespit edilen satış bedelinin 27 milyon lirasını Hatay Büyükşehir, 7 milyon lirasını Antakya Belediyesi ödeyecek. Tapu devri ve gerekli plan değişikliği yapıldıktan sonra alan, Antakya'ya kent meydanı ve yeşil alan olarak kazandırılacak.

“HERKESİN ARZULADIĞI BİR KONUYU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Söz konusu alanın kent meydanı yapılması için anlaşma sağlandığını aktaran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Valimiz, Vakıflar Bölge Müdürümüz, Antakya Belediye Başkanımız ile ortak karar aldık. Mevcut alanışehrimizin tarihi ve kültürel yapısına uygun düzenleyerek kent meydanı yapacağız. Herkesin arzuladığı bir konuyu çözüme kavuşturduğumuz için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek Hatay’ın hak ettiği bir alan yapacaklarının sözünü verdi.

Antakya’nın özellikle yeşil alan ve kent meydanına ihtiyacı olduğunu söyleyen Antakyalılar, kararı sevinçle karşıladı.

 

 

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.