İMAMOĞLU, “TELEFERİK NÖBETİ”NDEKİ SAPANCA HALKIYLA BULUŞTU

İMAMOĞLU, “TELEFERİK NÖBETİ”NDEKİ SAPANCA HALKIYLA BULUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bolu Belediyesi, Melen Barajı ve İzmit Büyükşehir Belediyesi’ne yapacağı ziyaretler öncesinde Sapanca’da mahallelerine yapılmak istenen teleferik hattına karşı nöbet tutan vatandaşla

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu Belediyesi’ne yapacağı ziyaret öncesinde yol üzerindeki Sapanca’da mola verdi. İmamoğlu, Sapanca Belediyesi tarafından turizme katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ihale edilen “Teleferik Projesi”ne tepki göstermek amacıyla nöbet tutan Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk hep birlikte nöbet tutan mahalleliler, İmamoğlu’nu “Her şey çok güzel olacak” tezahüratıyla karşıladı ve İBB Başkanı’na sevgi gösterilerinde bulundu. Bir kadın vatandaş İmamoğlu’na sevgisini, “Şahane bir şey bu ya” sözleriyle dile getirdi.

MAHALLE HALKI: “TELEFERİĞE KARŞI DEĞİLİZ”

Mahalleli adına konuşan Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu, İmamoğlu’na, “Deprem sonrası tek toplanma alanımız burası. Aynı zamanda Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi’nin tek yeşil alanı. Çocuklarımızın oynadığı alan. En büyük özelliklerinden biri de Sapanca Gölü’nü besleyen su havzasının tam üzerindeyiz. 5,5-6 metre altımızda su var. Büyük sıkıntı içindeyiz. Teleferiğe hiçbir şekilde karşı değiliz. Yerinin değiştirilmesini istiyoruz. Kalkınması gereken köylerin bir tanesine yapılsın. Kendi yerimizde bizi işgalci yapmaya kalkıştılar. Amaçları burayı imara açmak” şeklinde bilgi verdi.

“UMARIM UYARILARINIZI DİNLEYEN BİR SES OLUŞUR”

Sapanca halkının duyarlılığını bildiğini belirten İmamoğlu, “20 yıldan fazladır gider-gelirim. Buranın doğallığı, tümüyle yaşayanlarının duyarlılığından kaynaklanıyor. Bu çabanızı saygıyla karşılıyorum. Bu konuda hem Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hem Sapanca Belediye Başkanı’nı bu sürece daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Konuya yapıcı tavırla bakıyorsunuz. Burası çok bilinen, turizme doymuş bir yer. Farklı noktalarda farklı yatırım olabilir öneriniz var. Sakarya milletvekilimiz, (CHP) Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç da ilgileniyor süreçle. Bu konulara çok duyarlı bir vekilimiz. Ben de tabi yürekten doğanın yanındayım, nerede olursa olsun. Doğaya dönük her yapılan yanlışın, çocuklarımıza, geleceğimize ihanet olduğunun bilincinde birisiyim. Umarım bu bahsettiğiniz hususta sizinle masaya oturup dileklerinizi, taleplerinizi ve uyarılarınızı dinleyen bir ses oluşur” dedi.

“TOPLUMUN SESİNİ DİNLEYEN YOL HARİTASI ÇİZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Vatandaşların hatırlatması üzerine Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesinden men edilmelerine bir kez daha tepki gösteren İmamoğlu, “Biz, tamamıyla başarıya odaklanarak ve toplumun sesini dinleyerek, insanların taleplerini alarak yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Mesela dün 1000’e yakın muhtarımı toplayıp, ‘Nasıl bir şehirde yaşamak istiyorsunuz’ diye bir gün boyunca çalışma yaptık. İnsanı yok sayan anlayış, hiçbir bölgeyi yönetemez. Bireysel talepler, bireysel hukuk üzerinden toplumsal hukuku yok sayarsanız, bu olmaz. Bu insani bir tavır aslında. Bu bizim inancımızda da var. Bir rızalık meselesidir mesela. Basit bir komşuluk rızasıdır” diye konuştu. İmamoğlu, vatandaşlarla toplu fotoğraf çektirdikten sonra ayrıldı.


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.