İSKİ günlük kullanılan su miktarını açıkladı

İSKİ günlük kullanılan su miktarını açıkladı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), barajlardaki genel doluluk oranının yüzde 94,82 olmasına rağmen günlük tüketilen su miktarına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

 İstanbul’daki barajlarda genel doluluk oranı 19 Mart 2015 tarihli İSKİ verilerine göre yüzde 94,82. Bu veriler dikkate alındığında veriler ne kadar iyi olursa olsun su tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.

 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su kullanımı konusunda İstanbullulara uyarılarda bulunuyor. İSKİ verilerine göre 18 Mart Çarşamba günü (dün) İstanbul’da 2 milyon 395 bin 833 metreküp su tüketildi.

 

17 Mart Salı gününün verilerine göre tüketim 36 bin 204 metreküp daha az gerçekleşti. Bu miktar yaklaşık olarak 241 bin 360 kişinin bir günlük tüketimine denk geliyor. İSKİ yetkilileri el birliği ile suyun boşa akmasını önleyerek aynı ihtiyacımızı daha az su ile karşılayabileceğimizi belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.