ANKARA VALİLİĞİ’NDEN HES KODU ZORUNLULUĞU

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN HES KODU ZORUNLULUĞU

Ankara Valiliği, toplu taşıma araçları, yeme-içme yerleri, kuaför, beber, düğün salonlarında HES kodu sorgulamasını zorunlu hale getirdi.

Ankara Valiliği, toplu taşıma araçları, yeme-içme yerleri, kuaför, beber, düğün salonlarında HES kodu sorgulamasını zorunlu hale getirdi.

Normalleşme adımlarının atılmasının ardından vakaların arttığı Ankara’da pandemiye yönelik yöne önlemler alındı. Ankara Valisi Vasip Şahin, başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nin yeni aldığı kararlara göre toplu taşımada, berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde HES kodu zorunlu olacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada HES kodu zorunluluğuna uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı duyuruldu.

Valilik açıklamasında HES kodu zorulluluğuna ilişkin şunlar belirtildi: 

  • Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D 4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda, başta Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilmesine,
  • İlimiz genelinde, terminal ve gar binalarında bulunan yeme-içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb.), Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun; 1 Aralık 2020 tarihli ve 20201285 sayılı kararı ve 3 Mart 2021 tarihli ve 2021-12 sayılı kararı ile getirilen açılış ve kapanış saatlerine bağlı olmaksızın işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet göstermelerine,
  • İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla getirilen HES kodu kontrollerinin ilgili kurum ve işletmelere girişlerde ve ilgili işlemlerde uygulanmasızorunluluğunun devamına,
  •  İlimiz genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirilmesine karar verildi. 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.