SÜLEYMAN SOYLU'NUN ANNESİ SERVET SOYLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SÜLEYMAN SOYLU'NUN ANNESİ SERVET SOYLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu son yolculuğuna uğurlandı. Servet Soylu, Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nde öğle...

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu bugün son yolculuğuna uğurlandı. Servet Soylu, Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eyüpsultan Mezarlığı'nda defnedildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve pek çok siyasetçinin katıldığı cenaze töreni nedeniyle cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra cenaze törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi,  Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda siyasetçi katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise cenazeye çelenk gönderdi.

FAHRETTİN KOCA KATILMADI

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç'ın cenaze törenine katılan ve cenazede sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için eleştirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise cenaze törenine katılmadı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise cenazede Kur’an-ı Kerim okudu.

"SERVET ANNEMİZ BÖYLE BİR EVLAT YETİŞTİRMENİN MUTLULUĞU İLE HAKK'A YÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada Servet Soylu'nun millete ve vatana hizmet eden bir evladı yetiştirmiş olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın bizleri. Sevgili Habibinin Livaü’l hamd ismiyle müsemma sancağı altında toplanmayı nasip eylesin. Servet Annemiz, şu anda bu millete, bu memlekete, bu vatana hizmet eden bir evladı da yetiştirmiş olmanın bahtiyarlığı, mutluluğu içerisinde. Ben böyle inanıyorum. Zira sevgili Peygamberimizin hadis-i şerifinde de buyurduğu gibi insanlar ölür, ondan sonra hayırlı bir evlat, yaptığı bu dünyadaki hizmetler onun için hep kalıcıdır ve bu hizmetler devam ettiği sürece de onlarla hayırla yad edilirler, anılırlar. Şimdi Servet Annemiz de hem böyle bir evlat, evlatlar yetiştirmiş olmanın inanıyorum ki bahtiyarlığı, güzelliği içinde Hakk'a yürüdü, yürüyor. Hep birlikte şu anda onun cenaze namazında biz de diyoruz ki ya Rab bizleri sevgili Habibinin Livaü’l hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluştur, bir araya getir."

 

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.