ÇILGIN SAYISAL LOTO İKRAMİYESİ KİMSEYE ÇIKMADAN 1.7 MİLYON DOLAR ERİDİ

ÇILGIN SAYISAL LOTO İKRAMİYESİ KİMSEYE ÇIKMADAN 1.7 MİLYON DOLAR ERİDİ

Cumartesi günü yapılan çekilişte kimseye çıkmadığı için bugüne devreden ikramiye Çılgın Sayısal Loto’da 128 milyon TL’yi aştı. Ancak dolar karşısında ikramiye talihlisine gitmeden...

BORA ERDİN

Cumartesi günü yapılan çekilişte kimseye çıkmadığı için bugüne devreden ikramiye Çılgın Sayısal Loto’da 128 milyon TL’yi aştı. Ancak dolar karşısında ikramiye talihlisine gitmeden 1.7 milyon dolar eridi.

20 Mart 2021 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı. Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından çekilişi yapılan Sayısal Loto'da büyük ikramiye kimseye çıkmadı ve ikramiye 128 milyon TL'yi aştı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından 10 yıllığına Demirören-SISAL ortaklığına kiralanan Milli Piyango İdaresi’nin yeni oyunu olan Çılgın Sayısal Loto haftanın üç günü çekiliyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftanın üç günü çekilen ikramiye Cumartesi günü kimseye çıkmayınca bugüne devretti. İkramiye 128 milyon TL'yi aştı ancak dolar karşısında eridi. Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasının ardından piyasalar sert tepki verdi. Gece saatlerinde euro 10 TL’nin üzerini test ederken dolar 8,45 seviyesinin üstüne çıktı. Cuma günü 7,21 seviyesinden kapatan dolar kuru, TL karşısında gece saatlerinde 8,40 seviyesini aştı. Bugün ise dolar 8 TL bandında işlem görüyor.

128 milyon TL olan ikramiye her ne kadar TL olarak tarihi zirvede olsa da dolar karşısında eridi. Cuma günü 17 milyon 700 bin dolar seviyesinde olan ikramiye bugün 8 TL bandında gezen dolar/TL kuru nedeniyle 16 milyon dolara geriledi. Yani çıkmayan ikramiye bile 1 milyon 700 bin dolar değer kaybetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.